Minister Sigrid Kaag bezoekt Wageningen Campus

Sigrid Kaag, de nieuwe minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, heeft een bezoek gebracht aan Unifarm van Wageningen University & Research (WUR). Het is haar tweede werkbezoek in Nederland. Zij werd ontvangen door Louise O. Fresco, bestuursvoorzitter van WUR.Voor de minister was een divers programma in elkaar gezet. Zo vertelde professor Gert Kema over de Panamaziekte bij bananen. Verder gaven ook drie PhD'ers uitleg over hun specifieke onderzoek op dat gebied, bijvoorbeeld manieren waarop de schimmel die de Panamaziekte veroorzaakt aangepakt kan worden.

Belangrijk onderwerp dat ook aan de orde kwam: de Sustainable Development Goals (SDG) en op welke manier WUR met haar kennis en onderzoek de minister kan helpen die doelen te verwezenlijken. In dat kader was er een rondetafelgesprek over de wijze waarop Wageningen kan bijdragen aan oplossingen voor onder meer het dreigende voedseltekort in de wereld.

Bron: Wageningen University & Research

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.