Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe onderzoeksruimtes insectenkweek bij Inagro

Inagro en VIVES voeren al enkele jaren onderzoek naar de haalbaarheid van insectenkweek in België. Dankzij enkele goedgekeurde projecten en nieuwe infrastructuur zit het onderzoek in een hogere versnelling. Op 12 december neemt Inagro zijn nieuwe kweekcellen officieel in gebruik.

De mogelijkheden met insecten zijn talrijk en nemen toe. Daardoor groeit de interesse in diverse sectoren. De kleine beestjes zijn prima afvalverwerkers en bevatten hoogwaardige eiwitten, vetten en chitine. Ze worden al verwerkt in humane voeding en zijn sinds kort ook toegelaten in de aquacultuur. Zelfs cosmeticabedrijven en andere industriële verwerkers gebruiken de chitine uit insecten in allerlei toepassingen.

Dankzij de nieuwe infrastructuur kan het onderzoek van Inagro doorgroeien naar een volwassen stadium in een professionele kweekomgeving. In een van de kweekcellen staat de eerste geautomatiseerde voederlijn, een ontwerp van VIVES én een primeur voor de Vlaamse insectenkweek.

Voor meer informatie:
Inagro
Ieperseweg 87
8800 Rumbeke-Beitem
T 051 27 32 00
F 051 24 00 20
info@inagro.be
www.inagro.be
Publicatiedatum: