Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Italiaanse teler over Trianum-P:

“De opbrengst is bovengemiddeld”

Domenico Giulian richtte halverwege de jaren zeventig zijn bedrijf op in de provincie Salerno, in het zuiden van Italië. Sinds de oprichting produceert hij in de winter voornamelijk sla. In het voorjaar en de zomer schakelt hij gewoonlijk over op tomaten, meloenen en aubergines.



In het begin werd er geproduceerd in een kas met een oppervlakte van drie hectare. In 1999 besloot hij over te gaan op de productie van babyleaf, rucola en verschillende soorten snijbiet, verpakt in foliezakken voor de kant-en-klaarmarkt. Dat bleek een goede zet gezien de groei van dit segment. Het bedrijf is gegroeid en beslaat nu een totale oppervlakte van 21 hectare.

Productie van babyleaf
De productiecyclus van babyleaf is zeer kort. Elke 35 tot 50 dagen wordt er opnieuw gezaaid. "Door de zeer korte productiecyclus wordt de grond armer en in het verleden was het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen tegen bodemziekten heel gewoon," legt Domenico uit.

In 2002 zag Domenico dat de markt een andere aanpak vereiste. "Het gebruik van chemicaliën moest worden beperkt, en ik moest op zoek naar een andere oplossing om bodemziekten tegen te gaan." Hij besloot om Trianum-P te gebruiken.

Resultaten
"Ik testte de werkzaamheid van Trianum-P op een oppervlakte van één hectare. Al snel zag ik dat de resultaten uitstekend waren! Geen Fusarium en Rhizoctonia meer, maar gezonde wortels met als gevolg gezonde, dikkere bladeren. De resultaten waren echt beter dan toen ik chemicaliën gebruikte," aldus Domenico.

"Na twee jaar besloot ik om Trianum-P op de hele productieoppervlakte toe te passen. Met zeer positieve resultaten! Mijn klanten zijn blij dat mijn gewassen vrij zijn van chemische residuen, en zelf merk ik dat mijn gewassen sterker en gezonder zijn en dat ik de ziektes veel beter onder controle heb. Mijn opbrengst is bovengemiddeld vergeleken met de periode waarin ik chemische bestrijdingsmiddelen gebruikte," zegt Domenico ten slotte.

Trianum-P
Trianum-P werkt preventief tegen diverse bodemschimmels zoals Pythium spp., Fusarium spp. en Rhizoctonia. Na toediening van Trianum-P kiemen de sporen en koloniseert het mycelium de wortels van de plant. Het mycelium onderdrukt de ontwikkeling van bodempathogenen door te concurreren om ruimte en nutriënten. Mycoparasitisme van de ziekteverwekker en versterking van het afweermechanisme van de plant zijn twee andere eigenschappen van de werkzaamheid tegen bodempathogenen.

Trianum-P verbetert ook de nutriëntenopname en verhoogt de weerbaarheid van de plant, die ondermijnd wordt door suboptimale bemesting, watergift en klimaatomstandigheden. Het wortelstelsel en de bovengrondse plantendelen kunnen zich hierdoor sterker ontwikkelen, waardoor het gewas uniformer en de gewasstand verbeterd wordt.

Trianum groeit actief mee met de wortels van de plant. Zo worden ze beschermd tegen diverse bodemziekten.

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com
Publicatiedatum: