Jackie Leonard & Sons

Oudste AGF-specialist van Dublin viert 125-jarig jubileum

Jackie Leonard and Sons werd door Kate Leonard opgericht op 6 december 1892. Zij was één van de eerste handelaren met een kraam op de markt in St Michan's Street in Dublin. 


Jack Leonard senior, Dublin Corporation Fruit Market, Kerstmis 1930.

In haar kraam verkocht Kate vers fruit en vis totdat haar zoon Jack startte met een groothandel in groenten en een winkel in North King Street opende. Sindsdien is het bedrijf van vader op zoon overgegaan tot de huidige eigenaar, Justin Leonard, in 1986 het roer overnam. 

Het bedrijf bevoorraadt inmiddels 120 winkels in Dublin. Aangezien het altijd met zijn tijd is mee gegaan, kan het bedrijf zich na 125 jaar nog steeds tot de grootste AGF-leveranciers van Dublin rekenen. 

In 1892 richtte de gemeente Dublin de Smithfield markthal op in Victoriaanse stijl met een glazen dak in dezelfde stijl als Covent Garden in Londen. Kate Leonard was één van de eersten die haar intrek in het marktgebouw nam, al kon zij toen niet vermoeden dat ze het fundament zou leggen voor een bedrijf dat anno 2017 nog steeds zou groeien. 

Ondanks dat er in de loop der jaren veel veranderd is, zijn sommige dingen hetzelfde gebleven. De smaken zijn tegenwoordig anders, evenals het enorme aanbod aan groenten en fruit. De levendigheid van de markt heeft de tand des tijds echter doorstaan, evenals de ochtenddrukte en de onderlinge verbondenheid op de markt. 

In de beginjaren verkocht het familiebedrijf uitsluitend AGF van eigen boden, zoals knolrapen, pastinaak, wortelen en kool. Er bestonden geen zakken of dozen dus de kolen werden op de karren geladen. 

Toen Justin in 1986 bij het bedrijf kwam, was hij ervan overtuigd dat het bedrijf de mogelijkheid moest benutten om rechtstreeks fruit te importeren. Justin vertelt dat het zelf verwerken van groenten ook bijgedragen heeft aan de verdere groei van de zaak. Vandaag de dag wast, snijdt en verpakt het bedrijf groenten en aardappelen voor haar klanten. 

Voor meer informatie:
Justin Leonard
Jackie Leonard & Sons Limited 
Tel: +353 1 873 3055
Mob: +353 86 867 4760

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.