Wetenschappers testen nano sensoren in vertical farming

De Campus for Research Excellence and Technological Enterprise, oftewel Create, heeft een nieuw initiatief aangekondigd om agrarische processen in Singapore te verbeteren. De reden hiervoor is dat in Singapore, waar het land schaars is, steeds meer mensen naar de stad komen om te telen.

Het programma voor Duurzame Technologieën voor Agrarische Precisie, gevormd door de Singapore-MIT Alliance voor Onderzoek en Technologie, gaat twee nieuwe technologieën ontwikkelen om het probleem van de voedselproductie in de steden van Singapore op te lossen. 

Bij een experiment zullen er nano-sensoren op de bladeren van bladgroenten worden geplaatst om de plantmoleculen te kunnen volgen. Hierdoor kunnen de wetenschappers onderzoeken wat de optimale omstandigheden zijn voor de bladgroenten om in te groeien, zoals hoeveel water en zonlicht.

De onderzoekers — die aan de MIT, Temasek Life Sciences Laboratory, NUS en NTU verbonden zijn — zullen hun bevindingen delen met de telers in Singapore.

Dr. Azlinda Anwar, assistent directeur bij de onderzoeksafdeling van de Temasek Life Sciences Laboratory, vertelt dat dit onderzoek helpt bij het ontwikkelen van gezondere en nieuwe plantvariëteiten en de teelt zal helpen verbeteren. 

Lees meer op TODAYonline (Louisa Tang)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.