"Donkergroene snijboon Faiza RZ verrast de Duitse consument"

Greentense is een van de nieuwste concepten van Rijk Zwaan. Dit concept is gebaseerd op Faiza RZ, een innovatief snijbonenras met een extra donkergroene kleur en intense smaak. Inmiddels telen diverse klanten Faiza RZ en ervaren zij de voordelen van Greentense. Eén van hen is Hans Hornig, groenteteler uit het Duitse Heidelberg.

"Ons familiebedrijf telt dertien medewerkers en ligt in het zuiden van Duitsland, waar een mild klimaat heerst. In de vollegrond telen wij bloemkool, veldsla, koolrabi, verschillende slatypen, tomaten en snijbonen. Deels doen we dat onder tunnels, zodat we het seizoen kunnen vervroegen. Onze producten zetten we af via telerscoöperatie OGA, waarvan ik bestuurslid ben. OGA voorziet supermarkten in de hele Zuidduitse regio Baden-Württemberg elke dag van verse groenten en fruit."Opvallend donkergroene kleur
"Snijbonen telen wij deels in tunnels, zodat we al vanaf mei kunnen leveren. Daarna volgt de vollegrondsteelt tot oktober. Dat sluit goed aan op het seizoen in Marokko, dat loopt van oktober tot mei. Daarmee bieden we consumenten jaarrond continuïteit. In 2015 zijn we proeven gestart met Faiza RZ, in nauw overleg met Rijk Zwaan. De banden zijn hecht, want ik test vaak hun nieuwe rassen. In de vroege tunnelteelt viel deze snijboon al op vanwege zijn aantrekkelijke, donkergroene kleur. In de vollegrond zagen we dat het ras sterk is onder verschillende weersomstandigheden, zoals een warme zomer. De makkelijke oogstbaarheid, de goede productie en de frisse uitstraling zijn grote voordelen."Iets nieuws te bieden
"In 2016 zijn we daarom overgestapt op Faiza RZ. Met dit Greentense-ras van Rijk Zwaan hebben wij consumenten iets nieuws te bieden. Vooral de mooie kleur van deze snijboon springt in het oog. Verder is het natuurlijk een groot voordeel dat het ras nauwelijks draden heeft, wat gemakkelijk is bij het verwerken. De intense smaak zorgt ervoor dat de consument telkens weer voor dit ras zal kiezen. Met deze opvallende snijboon kunnen wij onze klanten echt verrassen."

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
info@rijkzwaan.com
www.rijkzwaan.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.