Succesvolle heropening van Metro Leipzig
"Met de herinrichting concentreren we ons nog sterker op de groeiende eisen van onze klanten en bieden we de hoogste foodcompetentie, een eersteklas productkeuze en een unieke inkoopbeleving", benadrukt Thomas Storck, CEO Metro Duitsland.
Heropening Metro Leipzig - Fotobron: Metro Duitsland
Comfortabel, snel, overzichtelijk: zo wordt inkopen doen leuk
Bij Metro Leipzig wacht een geheel vernieuwd verkoopoppervlak van circa 12.400 vierkante meter op de klanten. Dit verkoopoppervlak nodigt uit tot ontdekken en maakt efficiënt inkopen doen mogelijk. De modernisering is direct bij binnenkomst te zien: wie door de nieuwe ingang naar binnen gaat, heeft direct toegang tot de versafdeling met compleet geherorganiseerde afdelingen en een nieuwe productpresentatie. Op de groenten- en fruitafdeling vindt men zo'n 700 verse artikelen, waaronder Duitse en internationale specialiteiten. Metro Leipzig overtuigt echter ook met haar energiebalans door de energiebesparende koelmeubels en de nieuwe, ultramoderne bedrijfskoelinstallatie.
Het premium-assortiment - Fotobron: Metro Deutschland
Een paradijs voor fijnproevers
Een andere belangrijke vernieuwing in het assortiment van Metro Leipzig is het veelzijdige aanbod aan premium-producten. De groothandel presenteert en verdeelt over verschillende productgebieden geselecteerde specialiteiten van topkwaliteit. Het spectrum loopt uiteen van exclusieve koffie- en theesoorten tot aan hoogwaardige oliën en exotische kruiden. Voortreffelijke wijnsoorten en sterke drank - in totaal 2.000 producten – wachten op een speciale afdeling op de klanten. Hieronder vindt men ook ettelijke rariteiten.
Succesmodel wordt voortgezet
Metro Leipzig is reeds de vijfde groothandel die gemoderniseerd werd. In september 2016 werden als eerste de twee Metro vestigingen in Nürnberg succesvol verbouwd en gemoderniseerd. In april 2017 volgden de vestigingen in Krefeld en Essen. Het bedrijf is van plan om stap voor stap verdere vestigingen te moderniseren. Daarbij houdt Metro rekening met de individuele omstandigheden en lokale behoeftes. Bovendien worden de medewerkers intensief geschoold om hen zo goed mogelijk voor te bereiden op nieuwe taken.