In zeecontainers verse groenten telen in ijskoud Alaska

Als je denkt aan zeecontainers, zijn sla en kruiden misschien niet het eerste wat in je opkomt, maar dat kan snel veranderen volgens een familie van telers in Alaska. De Aleutian Greens-farm ligt op de Aleutian-eilanden in Alaska en gebruikt teelt op water om sla en kruiden te kweken op een ongewone plaats, meldt Anchorage Daily News.

Mede-eigenaar Blaine Shaishnikoff van Aleutian Greens zegt dat er veel voordelen zijn voor zijn manier van telen. Eén daarvan is dat de zeecontainers bescherming bieden. Onlangs bliezen twee stormen door de omgeving, maar dankzij de zeecontainers bleven hun gewassen ongeschonden. Elke container kan wekelijks tot 450 kroppen sla produceren en Blaine rekent erop dat een recente uitbreiding naar Unalaska helpt ten behoeve van extra versheid.

Normaal gesproken moet de productie ongeveer 3200 km afleggen om bij de inwoners van de stad te komen, maar met de geplande uitbreiding in januari, kunnen winkeliers lokaal geteelde producten kopen met behulp van de zeecontainers.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.