Meyers Softfruit, België

"Nieuwbouw is een hele grote stap"

Tholen - Meyers Softfruit uit het Belgische Riemst gaat uitbreiden. Het bedrijf heeft op dit moment een totale oppervlakte van zes hectare. Naast kassen zijn er tunnels, stellingteelt en opkweekveldjes voor aardbeien, braambessen, frambozen en rode bessen. Daar komt nu 13.000 m2 glastuinbouw bij. Eigenaar Wim Meyers runt het bedrijf samen met zijn vader Louis. Nieuwbouw
Wim: "Aan de overkant van de straat bouwen we een heel nieuw bedrijf. Er komen een aardbeienkas, een loods en een regenwaterbassin. In het verleden bouwden we bij uitbreiding altijd gewoon een stukje aan bij het oude gedeelte, dus dit is echt nieuw voor ons. Ik weet dat onze oppervlakte vergeleken bij sommige grote telers niet zo veel voorstelt, maar voor mij voelt het als een wereld die we neerzetten."SON-T
In de nieuwe kas gaat Wim voor het eerst aan de slag met belichting. Hij heeft gekozen voor SON-T lampen. Ook wordt er op dit moment een WKK geïnstalleerd die het hele bedrijf van warmte moet gaan voorzien. Het lage temperatuurnet van de WKK wordt naar de tunnels gestuurd. Wim: "Zo valt het risico op vorst weg en kunnen we in het najaar langer oogsten." 

Concurrentie
Wim: "We gaan niet voor een winterteelt. Wel gaan we proberen om de eerste teelt wat te vervroegen, zodat de tweede teelt niet middenin de zomer valt. Dan is de concurrentie enorm groot door de oogst uit de vollegrond. Ons doel is om zo veel mogelijk op de markt te zijn: van begin maart tot kerst." Meyers heeft drie teelten per jaar.


Risicospreiding
De zaken gaan goed bij Meyers Softfruit. Wim: "We hebben verschillende gewassen. Financieel vangt het één het ander op. Vorig jaar waren de prijzen van de rode bessen bijvoorbeeld fantastisch. Dit jaar was dat wat minder, maar waren de frambozen weer duurder. Ook de braambessen waren dit jaar heel mooi van prijs, terwijl dat vorig jaar weer tegenviel."Wim streeft ernaar om op 15 februari in de nieuwe kas te gaan planten.

Voor meer informatie:
Meyers Softfruit
Allewijstraat 3
B-3770 Riemst
Wim: 0032 (0)478 938 826


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.