Aurelius neemt de Spaanse packaging producent Abelan over

AURELIUS Equity Opportunities, de beursgenoteerde pan-Europese investeringsgroep, kondigt vandaag de overname van Abelan Board Industrial SL aan. Abelan, die opereert vanuit Zuid-Europa, is een belangrijke producent van core board en solid board packaging producten. De deal vertegenwoordigt de derde overname van AURELIUS in de Europese verpakkingssector sinds 2015. Het zal de activiteiten van de groep op de verpakkingsmarkt verder versterken door synergie te bewerkstelligen met Solidus Solutions, een bestaande portfolio company van AURELIUS. De financiële condities van de deal worden niet openbaar gemaakt; de voltooiing van de transactie blijft onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuring van competition clearance. 

Abelan werd opgericht in 1911 en is uitgegroeid tot een van Europa's toonaangevende leveranciers van core board en solid board verpakkingen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in San Andrés in Noord-Spanje en stelt ongeveer 250 mensen tewerk in drie productievestigingen in Spanje en Frankrijk. De vestigingen zullen in 2017 naar verwachting een omzet van ongeveer € 70 miljoen genereren. Abelan heeft twee belangrijke expertisegebieden: de productie van core board voor de kokerindustrie, dozen en andere verpakkingstoepassingen, en de productie van massiefkartonnen verpakkingen (Videcart), waarbij een grote verscheidenheid aan dozen en trays wordt geleverd bij diverse distributiemerken in onder andere de Europese vlees-, bloemen- en groenten- en fruitindustrie.De huidige Managing Director van Abelan, Simón Roda, blijft het bedrijf leiden. Na afronding van de deal zullen de activiteiten van Abelan worden gecombineerd met die van Solidus Solutions ("Solidus"), een van Europa's leidende producenten van graphic board, solid board en solid board verpakkingen. De transactie zal leiden tot een potentiële synergie tussen productie, inkoop en verkoop met Solidus Solutions, dat al een aanzienlijk marktaandeel in Europa heeft. Reeds in juli 2016 zijn de Noord-Europese activiteiten van Abelan overgenomen. Bij Solidus Solutions werken bijna 1000 medewerkers in vier karton- en vier verpakkingsfabrieken in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. Ook vallen er verkoopkantoren in Frankrijk en Noorwegen onder de groep.

De overname van het Spaanse Abelan zal het aandeel van Solidus in de Zuid-Europese markten versterken waardoor Solidus een leidende speler zal worden op het gebied van solid board en solid board verpakkingen. Richard Houben, CEO Solidus Solutions, verklaart nader: "We zijn verheugd de overname van het Spaanse Abelan aan te kondigen. Deze strategische acquisitie stelt Solidus in staat om haar service naar klanten toe verder te optimaliseren, een breder productportfolio aan te bieden en haar pan-Europese groei te versnellen." 

Voor meer informatie:
SOLIDUS SOLUTIONS 
Britt Kerstens 
Industrieweg 17
2320 Hoogstraten
Belgium 
T: +32 (0)3 340 23 54 
E: info@solidus-solutions.com 
W: www.solidus-solutions.com/en/
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.