Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Litouwse bioteler zet zinnen op Duitse markt

Na gemerkt te hebben dat de vraag naar biogroenten flink steeg, heeft de Litouwse champignonkweker, Baltic Champignons, besloten de sprong te wagen en de omschakeling van de conventionele naar de biologische teelt te maken. 



"We hebben een jarenlange ervaring met het kweken van champignons. We begonnen in 1996 en inmiddels is ons bedrijf uitgegroeid tot leverancier van zowel biologische champignons als groenten. We zijn drie jaar geleden begonnen met biologische champignons. Het was een logische stap voor ons om de biomarkt te betreden nadat we onderdeel werden van de AUGA Group, één van de grootste biovoedingsbedrijven in onze regio. We hebben synergie weten te bereiken in onze teeltcyclus omdat we alle biologische compost die overblijft uit de champignonkwekerij kunnen gebruiken voor het bemesten van biogroenten en andere gewassen die wij in de volle grond telen," legt Donatas Dragúnas uit, marketingmanager bij Baltic Champignons. 



Het bedrijf biedt al drie jaar lang biologische champignons aan en sinds twee jaar ook biologische groenten. "We zijn sinds een jaar volledig biologisch gecertificeerd voor alle categorieën en ons bedrijf is op zoek naar nieuwe markten voor de export en we hebben hiervoor met name Duitsland op het oog. 

Naast de vertrouwde witte en bruine champignons, biedt Baltic Champignons ook een ruim assortiment aan exotische paddenstoelen aan zoals eringi, shiitake, oesterzwammen en portabello die ook alle uit biologische teelt leverbaar zijn. 



Na zich aangesloten te hebben bij de AUGA Group is het bedrijf ook gestart met het aanbieden van biologische groenten zoals aardappelen, wortelen, rode bieten, uien, pastinaak, artisjokken, kool en andere groenten. 



Baltic Champignons was de strategische investeerder toen het in 2014 fuseerde met de Agrowill Group, één van de grootste agrarische bedrijven in Litouwen. Het nieuwe bedrijf draagt de naam AUGA Group en is het grootste geïntegreerde biovoedingsbedrijf in de regio, dat beschikt over een areaal van 33.000 hectare biologisch gecertificeerde landbouwgrond en een breed scala aan biologische producten levert, van basisproducten tot verpakte en merkproducten voor eindconsumenten. 



Voor meer informatie:
Donatas Dragunas
Baltic Champs | AUGA group
Tel: +370 686 087 56
Email: donatas@champs.lt
www.balticchampignons.lt
auga.lt
Publicatiedatum: