Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agrupaejido

Groeiende vraag Spaanse snacktomaten

Op de Europese markt neemt de vraag naar snacktomaten de laatste jaren toe. "We zijn begonnen met het vermarkten van dit product en deze week hebben we al zo'n 20 ton verladen. We reserveren 90% van de productie van onze telers voor exportmarkten zoals Duitsland, Polen, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Tsjechië," legt Imane Ouali van Agrupaejido uit.



Het in Almeria gevestigde bedrijf levert de snacktomaten rassen Santawest, Dolcetini en Angelle. Dankzij deze verschillende rassen, die ieder in andere periodes geoogst worden, kunnen we van november tot augustus grote volumes leveren. De rest van het jaar is de aanvoer kleiner maar hebben we desondanks volumes beschikbaar."



Het seizoen is begonnen met lage prijzen die varieerden tussen de €1,10 en €1,20, wat het gevolg was van de zwakke vraag en het grote aanbod op andere markten. "Vanaf november begonnen de prijzen te stijgen en ze liggen nu rond de €1,50 per kilo," vertelt Ouali. "Tot dusver lagen de hoogste en laagste prijzen dichter bij elkaar dan vorig jaar met een verschil dat op sommige momenten en markten tot wel één euro opliep."

Voor meer informatie:
Imane Ouali 
Agrupaejido, SA
Tel.: 678086506
Publicatiedatum: