weer complimenten voor de sector

EenVandaag: Nederlandse tuinbouw wereldkampioen

Nederland loopt dankzij de glastuinbouw voorop in de duurzame voedselproductie en dat is ook de redactie van EenVandaag opgevallen. Als tweede exporteur van agrarische producten wereldwijd kreeg de sector gisteren flink wat positieve aandacht in een uitgebreide reportage.

Zuinig aan met land
EenVandaag stipt aan dat de grootste exporteur van de wereld, de Verenigde Staten, over bijna 100 keer zo veel land beschikt als nummer 2 Nederland. Reden is dat we extreem effici├źnt kunnen telen en zo op een klein oppervlak een hoge productie kunnen halen. In Amerika nemen ze graag een voorbeeld aan ons.

Ook tuinbouwjournalist Koen van Wijck komt aan bod. Als nazaat van een tuinbouwfamilie schreef hij dit jaar een boek over de tuinbouwgeschiedenis in Nederland. 
Al Jazeera
Het is de tweede keer in korte tijd dat de Nederlandse tuinbouw onder de aandacht van de media komt. Twee weken geleden publiceerde Al Jazeera een reportage over de Nederlandse tuinbouw en eerder dit jaar zette National Geographic de prestaties van de sector in de zon.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.