Ride for the Roses 2018 naar Haarlemmermeer

De Ride for the Roses komt in 2018 naar Haarlemmermeer. Start- en finishlocatie is voormalig Floriadeterrein, Expo Haarlemmermeer. Dit nieuws werd via een livestream op de Ride Facebook pagina bekendgemaakt door de voorzitter van de stichting Ride for the Roses, Fred Doeleman.
 


Op zondag 9 september 2018 vindt alweer de 21e editie van de Ride for the Roses plaats. Dit bijzondere fietsevenement kent een pelotonstocht van 100 kilometer en dit jaar voor het eerst drie toertochten. Aan de bekende 25, 50 kilometer routes is een derde tocht van 80 kilometer toegevoegd. Na de 20ste editie heeft de organisatie besloten om deze route ook aan te bieden. Een uitdagende nieuwe afstand voor de getrainde fietser, want de Ride is voor iedereen.
 
Deelnemers kunnen in 2018 genieten van de prachtige omgeving van Haarlemmermeer. De start- en finishlocatie is Expo Haarlemmermeer, de evenementenlocatie op het voormalig Floriadeterrein, in het hart van de Randstad. De ligging in het natuurgebied 'De Groene Weelde' maakt de Expo Haarlemmermeer een geschikt start- en finish punt van de Ride for the Roses 2018.

Ride for the Roses
Het evenement is een begrip in Nederland. De Ride for the Roses is een fietstocht in de strijd tegen kanker waaraan iedereen kan meedoen en met voor iedere deelnemer aan de finish een roos. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen. Samen met zo'n 10.000 fietsliefhebbers strijden we tegen kanker door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Mede met de opbrengst van de Ride for the Roses kan KWF Kankerbestrijding onderzoek en voorlichting financieren als middelen in de strijd voor minder kanker, meer kans op genezing en betere kwaliteit van leven voor mensen met kanker en hun naasten.

Gastgemeente Haarlemmermeer
Het is de eerste keer dat de Ride de gemeente Haarlemmermeer aandoet. Wethouder Sport Elzakalai is verheugd dat het bekende evenement voor Haarlemmermeer heeft gekozen. ,,Wij laten al die duizenden deelnemers graag zien hoe mooi onze gemeente is. Bij ons kun je heerlijk fietsen in een prachtige groene omgeving,'' zegt de wethouder.

Kom in actie
Op zondag 9 september 2018 stappen weer zo'n 10.000 mensen op de fiets voor de Ride for the Roses. In 20 jaar is zo'n 15 miljoen euro bij elkaar gefietst.

Fiets mee, word sponsor, vrijwilliger of fan. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.ridefortheroses.nl. Volg RFTR ook op Twitter (@RFTRnl) en Facebook (Ridefortheroses.nl).

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven