Voorschot van 50.000 euro voor nooit-gebouwde kassen

De Somerse ondernemer Toon Kanters krijgt een voorschot van 50.000 euro aan schadevergoeding van de gemeente Someren of de provincie Noord-Brabant. Het is de eerste stap in het einde van bijna twintig jaar juridisch getouwtrek.

Het gaat allemaal om de bouw van twee kassen in de gemeente Someren. Toon Kanters kreeg in 1996 vergunningen voor de bouw van twee kassen. Hij wilde echter liever één kas bouwen, maar daar ging de gemeente niet mee akkoord. Uiteindelijk bouwde de teler op een andere locatie. Het bedrijf is inmiddels verkocht en Kanters is zich gaan richten op het transport.

Omdat de jarenlange vertraging de gemeente aan te rekenen is, heeft de teler volgens de rechtbank recht op schadevergoeding. Hoeveel, dat wordt in 2018 vastgesteld. Als voorschot krijgt hij nu al wel 50.000 euro om verdere procedures mee te kunnen betalen.

Lees de hele uitspraak hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.