Ton Gezond Keurmerk maakt gezond genieten mogelijk in bourgondisch Brabant

Tholen - Er staat nog een uitgebreid assortiment met onbewerkte producten en ze behoren als Groenteman met Ster tot een van de 14 beste AGF-speciaalzaken in het land, maar een groenteman kun je Ton Kanters uit Schijndel niet meer noemen. In zijn zaak draait het meer en meer om gemak, waarbij gezonde voeding en een gezonde leefstijl voorop staat. De verkoop van onbewerkt groente en fruit is maar één van de vele activiteiten die het team van Ton Kanters Gezond Genieten onderneemt.


Versbeleving is een belangrijk element in de winkel, vertelt Femke

Keurmerk
De winkel heeft een aantal eilanden: de onbewerkte groenten en fruit liggen uitgestald bij de hoofdingang met daarachter de grote open keuken waarin een aantal koks druk bezig zijn. "We houden rekening met de trends en ontwikkelingen en stimuleren een gezonde leefstijl", vertelt Femke terwijl ze een aantal producten aanwijst met het hiervoor eigen ontwikkelde Ton Natuurlijk Gezond keurmerk. Het keurmerk staat voor producten die in een bewuste en gezonde levensstijl passen zoals spirelli, zoodels, bloemkool/broccoli rijst, koolhydraatarme maaltijden en salades. Producten met het Ton Natuurlijk Gezond keurmerk zijn ontwikkeld in samenwerking met de plaatselijk bekende voedingsdeskundige Chantal Kristen.Gemak
Het team van Ton Kanters maakt dagelijks verse gemaksproducten. In de koeling staan veel soorten wraps, toast-, rauwkost en pastasalades klaar en er is een saladebar waar klanten zelf hun unieke salade of pokebowl kunnen samenstellen. Daarnaast zijn er soepen en diverse soorten kant en klaar maaltijden voor lunch en diner, allemaal voorverpakt volgens het grab- en go principe. Nieuw zijn de verse en gevacumeerde pizza's rijkelijk belegd met groenten en kaas. "De bodems worden geleverd door een ambachtelijke pizzabakker uit Schijndel", vertelt Femke.


kant-en-klare maaltijden to grab & go of kunnen worden thuisbezorgd

Ouderen

Naast een uitgebreid assortiment warme maaltijden in de winkel, bezorgt Ton Kanters ook nog 3x in de week verse maaltijden bij klanten thuis. Veelal ouderen of alleenstaande mensen maken hier gebruik van. "Er is een grote behoefte aan gezond 'gewoon' eten onder deze doelgroep en doordat we vers koken zonder kunstmatige toevoegingen en we wisselende menu's aanbieden, maken steeds meer mensen hier gebruik van", vertelt Femke.


De display geeft de specifieke werking van smoothies en sappen aan

Van sapkuur tot online bestellen
In het bourgondische Brabant wordt er misschien wel wat extra genoten van de calorieën. Daar heeft Ton Kanters in samenwerking met de voedingsdeskundige de sap/rauwkostkuur voor bedacht waarmee klanten in een 5-daage kuur hun lichaam kunnen detoxen. Voor een gezonde boost zijn er losse smoothies in de winkel verkrijgbaar die voor de duidelijkheid in categorieën zijn ingedeeld. Daarnaast is er ook een assortiment aan delicatessen, noten, zaden, zuidvruchten en superfoods. Deze veelheid aan producten ligt allemaal klaar in de winkel. Daarnaast zijn er ook nog uitgebreide catering mogelijkheden die op bestelling aan huis worden geleverd. Klanten kunnen dit via de uitgebreide website bestellen.


De nieuwste trend: verse pizza rijk aan groenten

Inspelen
Naast de kant-en-klaar producten is er ook een assortiment gemaksproducten voor mensen die graag zelf koken. De wintertijd komt er aan, dus stamppotgroenten zijn volop verkrijgbaar. Om zich te onderscheiden van de mainstream, geeft team Ton Kanters er een verrassende twist aan mee: zuurkool op z'n Schijndels met bietjes of met bier. "We willen ons blijven onderscheiden en voorop lopen met trends", vertelt Femke. Het directe contact met de klant is daarom heel belangrijk. "Laatst merkte iemand op dat we wat weinig keus in vegetarische gerechten hadden. Daar hebben we gelijk op ingespeeld en meteen een aantal gerechten ontwikkeld."


Zelf koken met behulp van vers gesneden groentenOf aardappelLunch en toast salades


Zuurkool met Ton Kanters twist


De saladbar


De open keuken is verwerkt achter het groenteschap


Zijbeeld van de keuken


Ruime openingstijden net als de supermarkten


Het fruitschap


Koeling


Groentenschap


Ton Kanters voorzijde


Ton Kanters achterzijde


Voor meer informatie
Ton Kanters Gezond Genieten
Hoofdstraat
Schijndel
T: 073 303 0401
info@tonkanters.nl
www.tonkanters.nlPublicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.