Elies Lemkes-Straver van ZLTO naar HAS Hogeschool

Elies Lemkes-Straver, algemeen directeur ZLTO en NCB, verlaat na 6 jaar ZLTO om zich te richten op een nieuwe uitdaging. "Ik werk met veel plezier bij ZLTO, maar wil graag weer een nieuwe stap zetten. Ik kijk uit naar mijn nieuwe activiteiten op het door mij zo geliefde snijvlak van kennis, innovatie en ondernemerschap". Per 1 februari 2018 vervult ze het lectoraat 'Duurzaam produceren' aan HAS Hogeschool. Elies Lemkes (1957) startte 1 februari 2012 bij ZLTO. Daarvoor had zij haar sporen verdiend als directeur van de stichting Brainport en van Brainport Development in Eindhoven waar zij Brainport (inter)nationaal op de kaart zette.Het nieuwe lectoraat richt zich specifiek op 3 thema's:
  • Voedselverspilling tegengaan: het lectoraat richt zich op korte voedselketens van groenten, fruit, vlees en zuivel.
  • Verduurzaming van voedselprocessen: het gaat dan om het reduceren van de milieudruk van bestaande productieprocessen in voedselproductieprocessen, door integrale procesverbetering en –optimalisatie met een focus op productkwaliteit, verduurzaming en het reduceren van energie, waterverbruik en hulpstoffen.
  • Sluiten van kringlopen: Reduceren van het gebruik van hulpstoffen in de agrofoodsector evenals een efficiëntieverbetering doorvoeren, beide zullen de (wereldwijde) voedselvoorziening op termijn moeten veiligstellen.
Het hart van het lectoraat wordt gevormd door docenten en docent-onderzoekers binnen de opleidingen Milieukunde, Voedingsmiddelentechnologie en International Food & Agribusiness.

Elies kijkt ernaar uit starten als lector Duurzaam Produceren: "Ik ben enthousiast en zeer gemotiveerd om als lector Duurzaam Produceren van start te gaan. De maatschappelijke relevantie is actueler dan ooit: werken aan een duurzame omgeving voor mens, natuur en dier. Dat vergt meer dan voorheen samenwerking tussen verschillende disciplines binnen en tussen de agrofood en hightech en in dialoog met de maatschappij. Op dit gebied is er veel dynamiek en energie. De uitdaging is om vanuit dit lectoraat met de kennis, ervaring en onderzoeksambities, betrokken docenten, onderzoekers en enthousiaste studenten belangrijke toegevoegde waarde te leveren. De professionaliteit, gedrevenheid en internationale blik, in combinatie met de focus op de praktijk en het stimuleren van ondernemerschap in brede zin, maakt de HAS bij uitstek de plek om te werken aan deze maatschappelijke uitdagingen en te kunnen bijdragen aan het waar maken van ambities."

Voor meer informatie:
www.has.nl
www.zlto.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.