Double Diamond Farms breidt bioteelt in Canada uit

Double Diamond Farms breidt zijn areaal dit seizoen uit met de lancering van een kassencomplex voor biologisch komkommers in Kingsville, Ontario. Deze ontwikkeling zal de biologische teelt van Double Diamond aanzienlijk verhogen en gevolgd worden door de teelt en distributie van andere gecertificeerde biologische gewassen."De vraag naar biologische gewassen is flink gestegen en we zijn er trots op dat we in staat op de wens van onze klanten te reageren en een vooruitstrevende en lokale oplossing te bieden," zegt Chris Mastronardi, president/CEO van Double Diamond Farms. "Consumenten zijn op zoek naar verse biologische alternatieven en gemak. We hebben er alle vertrouwen in dat ons nieuwe assortiment aan deze behoeften zal voldoen en het pad zal effenen voor toekomstige biologische teelt."

De supermoderne kassen maken gebruik van geavanceerde en innovatieve duurzame methoden, waaronder de opvang en het gebruik van kooldioxide om de groei te bevorderen, hommels voor natuurlijke bestuiving en energiebesparende gordijnen ter isolatie. Double Diamond producten zijn 100% recyclebaar of biologisch afbreekbaar, niet-GGO gecertificeerd en geaccrediteerd om de voedselveiligheid.


Mastronardi: "Duurzame landbouw is erg belangrijk voor ons bij Double Diamond Farms. We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om het milieu te beschermen. De teelt van onze eigen biologische gewassen is de volgende stap naar het verminderen van onze milieuvoetafdruk."

Voor meer informatie:
Casey Fraser
Double Diamond Farms 
Tel: 519-326-1000 ext. 260

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven