Purple Pride aubergines nu ook in de winter beschikbaar

Vanaf deze week biedt Purple Pride kwalitatief hoogwaardige aubergines in het winterseizoen. De teeltlocatie in Dinteloord heeft hiervoor 7.000 m2 ruimte gereserveerd voor belichte teelt. Naar verwachting worden daar dit winterseizoen ruim 100.000 kg aubergines geoogst. Tot voor kort waren er in de winter alleen Spaanse aubergines verkrijgbaar.Uitgebreid onderzoek
Na 3 jaar uitgebreid testen is de tijd rijp om de aubergines afkomstig van de belichte teelt officieel in de markt te zetten. Purple Pride is hierbij niet over één nacht ijs gegaan.

Teler Peter de Jong: "We merkten dat er onder onze klanten steeds meer vraag ontstond naar aubergines van Purple Pride buiten het reguliere seizoen. Er is behoefte aan lokaal product. Het Spaanse alternatief is nu eenmaal niet altijd betrouwbaar m.b.t. de leveringsbeschikbaarheid en kwaliteit".Duurzaam
Het aubergineseizoen in Nederland loopt normaal gesproken van eind februari tot medio november. Om het gat in de productie op te vangen, wordt Spaans product ingevoerd. De Jong: "We zijn ervan overtuigd dat er naast het volume uit Spanje absoluut ruimte is voor een onderscheidend product. Naast kwaliteit is duurzaam geproduceerd daarbij voor onze klanten van groot belang. Waterverbruik beperken we bijvoorbeeld tot het minimaal noodzakelijke. Daarnaast maken we gebruik van biologische bestrijders en telen we met veel passie in onze moderne kassen kwalitatief hoogwaardige aubergines."

De verkoop en marketing van Purple Pride aubergines verloopt via DOOR Partners BV, de verkoopdochter van Coöperatie DOOR U.A. Bel 0174-286241 of ga naar www.purplepride.nl voor meer informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.