Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Theo Kampschoer, Kampexport:

"We verkopen nu bloemkool die voor eind december gepland stond"

Tholen - Het Franse bloemkoolseizoen is behoorlijk op tilt geslagen. "Door de weersomstandigheden zijn we nu met de soorten bezig, die eigenlijk voor eind december gepland stonden", vertelt Theo Kampschoer van Kampexport uit St. Pol de Leon. "Maar helaas hebben we nog weinig geld gebeurd. Momenteel rekenen we franco 5/6 euro per 6 stuk, dus dat is geen weelde."



Een mogelijke marktopleving is volgens de exporteur alleen mogelijk als het weer verandert. "Wordt het kouder, dan kunnen we wellicht 1 of 2 euro extra beuren, maar voorlopig zit de trek er niet echt in. Ook Spanje en vooral Italië vragen weinig voor de bloemkool. Terwijl er genoeg werk aan zit, want het is nog herfstbloemkool en die moet je iedere dag vers houden."



"Grootwinkelbedrijven maken afspraken in Spanje en Italië, waarbij soms niet eens een prijs wordt afgesproken. De beslissing ligt bij de grootwinkelbedrijven en wij proberen ons aan te passen met ons veilingsysteem. We besteden veel werk en controle aan het traceren van onze telers. Elke bloemkoolverpakking heeft een etiket met de GGN van elke tuinder, terwijl iedereen een GGN-code van de veiling er op zet, maar daar kun je geen tuinder mee traceren. Dit zijn voorschriften van onze klanten, waar wij erg streng op zijn. Het veilingsysteem maakt het er ook niet makkelijker op."



Betere prijzen vallen er volgens Theo te maken met de bonte sla, die hij betrekt van grote producenten uit Zuid-Frankrijk. Hiervan zijn de producties goed. Dit gaat weliswaar niet met vrachtwagens tegelijk, maar we zetten er toch steeds meer pallets van, op onze exportbestemmingen af."



Voor meer informatie:
Kampexport International SARL
19 Rue Pen ar Pont
BP 78
29250 Saint Pol de LEON
Tél : +33 (0) 2 98 69 28 22
Fax : +33 (0) 2 98 29 04 04
kampexport@kampexport.com
www.kampexport.com