Belgische delegatie presenteert voordelen Zeebrugge aan Peru

De Belgische stad Zeebrugge biedt zich aan als invoerhaven van Peruaanse producten in Europa. Een Belgische delegatie heeft in Peru de voordelen van de haven van Zeebrugge onder de aandacht gebracht. Door de centrale ligging in Europa heeft België een goede strategische positie. De voordelen daarvan zijn: een kortere reistijd in vergelijking met invoer via Rotterdam (16 dagen in plaats van 21 dagen); een ruime terminal voor de bewaring van gekoelde containers; de snelle bereikbaarheid van de grootste Europese markten (Duitsland en Frankrijk); de haven is niet overbelast, zoals andere havens dat vaak wel zijn én de aanwezige fytosanitaire inspectie.

Emmanuel Van Damme, commercieel directeur van de haven van Zeebrugge: ''Er komen al schepen uit de Peruaanse steden Callao, Pisco en Paita met voornamelijk avocado's en asperges en in mindere mate koffie en rijst. Wij bieden een klantgerichte service, wij geven Peru het gevoel dat zij onze eerste klant zijn en niet, zoals in andere havens, de duizendste. Wij bieden de mogelijkheid om de nodige behandelingen van de containers dichtbij de opslag te doen, alsook de fysieke inspectie. Wij beschikken over 900.000 m2 verkoelde opslagruimte en de uitvalswegen zijn vaak rustig, waardoor het vrachtverkeer Frankrijk en Duitsland snel kan bereiken. In Frankrijk ben je in anderhalf uur én naar Engeland gaat er iedere drie uur een boot'', voegt hij toe.

Ook Brazilië maakt gebruik van deze Belgische toegangspoort tot Europa om een grote hoeveelheid producten te importeren. Iedere dag vertrekken er 4000 vrachtwagens uit de terminal en er werken 20.000 personen. De ambassadeur van België in Peru, Koenraad Lenaerts, benadrukte de commerciële band tussen Peru en België. Een kwart van de Peruaanse export naar België bestaat uit landbouwproducten. 

Koenraad Lenaerts: ''De kwaliteit van Peruaanse groenten en fruit is wereldberoemd. Daarom verdienen deze producten vervoer en logistieke diensten die daarbij passen.''


Bron: agraria.pe

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.