"Voorkom roestvorming op verwarmingsbuizen"

Ren van der Horst van spuitbedrijf R. van der Horst onderhoudt al meer dan 40 jaar verwarmingsbuizen. Hij doet dit bij telers in binnen- en buitenland. Ren: "De verflaag van verwarmingsbuizen krijgt veel te verduren door invloeden van vocht, residuen en mechanische belasting. Het is belangrijk om de buizen op tijd te schilderen. Dit heeft drie functies: De verflaag biedt bescherming tegen roest, verbetert de lichtreflectie en zorgt voor een betere warmteoverdracht van de energie." 

"Het is aan te raden om al onderhoud te plegen voordat roestvorming optreedt. Bij roestvorming is de bestaande verflaag al zo erg aangetast dat ook het staal roestplekjes begint te vertonen. Roest kan moeilijk gestopt worden. Wel kan doorroesten worden tegengegaan door de roest met één of twee nieuwe verflagen te bedekken. Roestvorming ontstaat namelijk door intreding van vocht en zuurstof."

Surface tolerant
"Wanneer men op tijd aan onderhoud doet, wordt de verwarmingsbuis voorzien van een nieuwe toplaag waardoor deze weer bestand is tegen invloeden van buitenaf. Er wordt dan een verf ingezet die surface tolerant is, dat wil zeggen dat de ondergrond over het algemeen niet helemaal schoon is als de verf wordt opgezet. Onze ervaring is dat verf op oplosmiddelbasis beter hecht op een minder schone, dan op een schone verwarmingsbuis."Nieuwe ontwikkelingen
"De ontwikkelingen voor verf op water- en oliebasis gaan zeker door. Daar vraagt de markt steeds meer om. Wij streven naar een hoge duurzaamheid van onze producten. Met nieuwe producten kunnen we dat gezien de praktijkomstandigheden nog niet garanderen. We kunnen kiezen uit verschillende soorten verf. De keuze hangt af van de belasting op de verf en van de omgeving waar de verwarmingsbuis zich bevindt." 

"Op dit moment zijn wij volop bezig met schilderswerkzaamheden op nieuwbouwprojecten, op projecten waar de kas klaargemaakt wordt voor een andere teelt en in kassen waar onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden. Wij leveren ook complete verfpakketten om het onderhoud in eigen beheer uit te voeren."

Voor meer informatie: 
R. van der Horst B.V.
Mercuriusplein 4a
2685 LP Poeldijk
+31 (0) 174 240 531


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.