PHC maakt video over bodemleven

"Grond is een levend organisme"

"We willen voedzame groenten en fruit telen. Daarnaast willen we ook de CO2 uitstoot van de land- en tuinbouw terugdringen", vindt Pius Floris, oprichter van Plant Health Cure (PHC). Volgens hem kan dit maar op één manier, en dat is door het centraal stellen van de gezondheid van de bodem.

"Met de komst van kunstmest heeft de bodem veel aan kwaliteit ingeleverd. Op de korte termijn verhoogt kunstmest de opbrengst van landbouw, maar op de lange termijn put het de bodem uit. Na ruim 60 jaar kunstmestgebruik, steeds dieper ploegen en inzet van zware machines is de grond verarmd, de voedingswaarde van de oogsten drastisch verminderd en zijn meer bestrijdingsmiddelen nodig. Dit vormt een directe bedreiging voor de gezondheid van bodem, mens en dier en de productie van voldoende voedsel."

Dit probleem wordt door de (internationale) wetenschap en maatschappelijke organisaties onderkend, ziet Pius. "Maar werkelijke verandering kan pas volgen wanneer voor iedereen begrijpelijk is waarom de gehanteerde methoden niet meer werken. Als we de bodem begrijpen, kunnen we de grond anders gaan behandelen."

Daarvoor heeft PHC een animatievideo gemaakt met als titel "Grond is een levend organisme". Het is voor het eerst dat een compleet beeld van de groeiomstandigheden van planten ondergronds op deze manier in beeld wordt gebracht. In slechts 12 minuten wordt de complexe materie op een toegankelijke en heldere manier getoond.

Deze film gaat op 6 december 2017 in première in Amsterdam voor pers en genodigden, en zal daarna op Youtube en Vimeo verschijnen.

Contact gegevens: 
Plant Health Cure BV 
Postbus 103
5060 AC Oisterwijk
Veldweg 7
5061 KJ Oisterwijk 
T: 013-7200300 
E: info@phc.eu 
www.phc.eu 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.