Grote mogelijkheden in Polen voor Spaanse citrus, groenten en fruit

Anecoop opent nieuwbouw in Jasin, Polen

Vorige week heeft Anecoop zijn nieuwbouw ingewijd in Jasin, in het stadsgebied van Poznan. Aanwezig waren de raad van bestuur en het managementcomité van Anecoop, evenals van het volledige professionele team van Anecoop Polska. De ceremonie werd voorgezeten door de economische en commerciële hoofdadviseur van de Spaanse ambassade in Warschau, dhr Pablo Conde Diez del Corral.



Dit initiatief is een reactie op de opmerkelijke toename van de activiteiten van Anecoop Polska, die zich bezighoudt met de marketing van groenten, fruit en wijn van de coöperatieve leden van Anecoop op de Poolse markt.

De algemeen directeur van Anecoop Polska, Darek Wysocki, benadrukte de sterke groei van de hoeveelheid Spaanse groenten en fruit die in Polen op de markt wordt gebracht. "We zijn blij met de resultaten van recente campagnes en onze prognoses voor dit jaar zijn optimistisch. In het afgelopen decennium hebben we zowel onze activiteiten als ons personeel verder uitgebreid. Onze staf bestaat momenteel uit 80 mensen, zowel kantoor- als magazijnpersoneel."

De strategische visie van Anecoop motiveerde het bedrijf om dochteronderneming Agricomerz (de oude naam voor Anecoop Polska) te stichten in 1998. Samen met de dochterondernemingen in Praag, Slowakije en Rusland zou Agricomerz moeten profiteren van de veelbelovende markten in Oost-Europa. Momenteel versterkt Anecoop dus de internationale marketingstrategie met de uitbreiding van dit platform, gemotiveerd door de mogelijkheden op de Poolse markt voor wat betreft Spaanse producten, met name citrus, groenten en fruit.



Anecoop Polska heeft 32.000 m² aan ruimte, waaronder twee verwarmde dubbele magazijnen van 2.400 m² (de eerste geopend in 2004), 800 m² kantoren en 900 m² koelcellen. Het nieuwe magazijn, bestemd voor verzending, heeft een kantoor en een ruimte voor de chauffeurs. Het is voorzien van het WMS managementsysteem voor magazijnen, wat een grote sprong voorwaarts betekent in het beheer van magazijninformatie en de verbinding met het commerciële systeem van Grupo Anecoop. Het heeft moderne laad- en losfaciliteiten, opslag- en koelfaciliteiten.
 
De president van Anecoop, Alejandro Monzón: "Polen is een markt die nog steeds groeit met een groot potentieel en 40 miljoen inwoners. Dankzij de nieuwe infrastructuur die we vandaag hebben ingewijd, zullen we een nog grotere capaciteit hebben om onze coöperaties, zakenpartners en klanten te bedienen."

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.