Nederlandse CEA bedrijven werken samen op de Canadese markt

Nederlandse bedrijven die actief zijn in Controlled Environment Agriculture (CEA) hebben wellicht interesse in een nieuw initiatief dat in Canada wordt gelanceerd. Een consortium van Nederlandse CEA bedrijven werkt samen onder het Canadese 'Aim to Grow' merk om zo de Canadese markt te betreden en nodigt andere Nederlandse bedrijven uit om zich bij deze groep aan te sluiten. 

Ongeveer 86% van het fruit en 39% van de verse groenten in Canada worden geïmporteerd uit de VS en Mexico. Het doel van de Canada Aim to Grow is om een professioneel team van Nederlandse bedrijven, producten en kennis te presenteren waarmee de voedselproductie kan worden uitgebreid om minder voeding te hoeven importeren. Het consortium werkt voor dit 2-3 jaar durende initiatief samen met de Nederlandse overheid en wil in deze tijd handelsrelaties opbouwen met Canadese overheden, instituties, telers en consumenten om ook op de lange termijn succesvol te kunnen zijn.

De Nederlandse overheid zal in december een overeenkomst met het consortium tekenen. De groep nodigt bedrijven die interesse hebben om zich aan te sluiten uit om voor 12 december contact op te nemen. 

Voor meer informatie:
Canada Aim to Grow
Charlene Lambert
M +31 (0) 6 2184 7256
lambertmarketing@gmail.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.