Week 44 en 45

Export Marokkaanse tomaten naar EU daalt 25,4%

Marokko heeft in week 44 en 45 25,4% minder tomaten naar de Europese Unie geëxporteerd dan in dezelfde periode het jaar ervoor, zo meldt het Prijs- en Markten Observatiebureau van de regio Andalusië.

De totale hoeveelheid tomaten die Marokko in het seizoen 2017/2018 naar de Europese Unie wil exporteren, ligt op 285.000 ton. Het seizoen is op 1 oktober begonnen en loopt nog tot 20 april. De totale hoeveelheid die Marokko in weken 44 en 45 exporteerde ligt op 9.000 ton.

Komkommers
De exportperiode van Marokkaanse komkommers naar de EU is op 1 november begonnen en loopt tot 31 mei. De totale quota voor het seizoen 2017/18 ligt op 16,8 duizend ton; dit is dezelfde hoeveelheid als in het vorige seizoen. 

In de eerste twee weken heeft Marokko in totaal 249 ton komkommers naar de EU geëxporteerd. 

Courgettes
De exportperiode van Marokkaanse courgettes is op 1 oktober begonnen en loopt nog tot 20 april volgend jaar. De totale hoeveelheid die Marokko dit seizoen naar de EU wil exporteren ligt op 56 duizend ton; dit is dezelfde hoeveelheid als in het vorige seizoen. 

In de weken 44 en 45 zijn er 280 ton Marokkaanse courgettes naar de Europese Unie geëxporteerd met een prijs van €1,201 per kilo. De 280 ton is slechts de helft van de hoeveelheid die in dezelfde periode tijdens het vorige seizoen werd geëxporteerd. 

De export van Marokkaanse courgettes is significant afgenomen sinds het begin van het seizoen. Tijdens het vorige seizoen veroorzaakte het New Delhi virus problemen met de productie van courgettes. Op dit moment in het seizoen heeft de Marokkaanse productie geen invloed op de Spaanse export.

Bron: hortoinfo.es

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.