Jaarlijkse Vegetable Summit in Londen

Britse cateraar roept sector op klasse 2 AGF in te kopen

De Britse cateraar Vacherin was samen met een groot aantal retailers, restauranthouders, cateraars, verwerkers, telers en overheidsfunctionarissen vorige maand aanwezig op de Vegetable Summit in Londen met het doel het voedselsysteem in het land dusdanig te veranderen zodat het voor iedereen mogelijk wordt om meer groenten te eten. 

Dan Kelly van Vacherin daagde iedereen in de foodservicesector uit om even niet te concurreren maar juist samen te gaan werken. Kelly riep andere cateraars op het voorbeeld van Vacherins 'I'mPerfect'-campagne te volgen. In het kader van dit initiatief, dat in 2014 dankzij nauwe samenwerking met leveranciers tot stand kwam, worden groenten en fruit met schoonheidsfoutjes ingekocht. Het initiatief is eveneens bedoeld om overtollige voorraden AGF bij Britse telers in te kopen om hen een financieel steuntje in de rug te geven.

Het is de missie van Vacherin om veranderingen in de inkoopstrategieën binnen de sector te stimuleren. Niet alleen om misvormde AGF in contracten op te nemen maar ook de volledig onbenutte ingrediënten, die nu het voedselproductiesysteem meestal niet eens halen. 

Gezien de toename van het aantal vegetariërs, veganisten en flexitariërs en de alom bekende voordelen van het eten van meer verse AGF, is Vacherin van mening dat het voor mensen makkelijker moet worden om groenten in hun dagelijkse voeding op te nemen. Vanwege de toename van het aantal diëten dat op groenten is gebaseerd, zoeken leveranciers naar manieren om hieraan tegemoet te komen. 

Vacherin meent echter dat de hele sector zich beter moet realiseren welke gevolgen het telen van extra AGF voor de planeet heeft. "Waarom meer AGF produceren tegen een hogere prijs voor zowel onze portemonnee als het milieu als er nu al goede producten voor handen zijn die eenvoudig weg niet beschikbaar gemaakt worden?," vraagt Kelly zich af.

Jaren geleden heeft Vacherin er bewust voor gekozen om zijn inkoopbeleid aan te passen en onvolmaakte AGF een kans te geven. "We zijn op onze weg de nodige obstakels tegen gekomen maar door de samenwerking met anderen in de sector kunnen we echt het verschil maken, niet in het minst door ervoor te zorgen dat ook de toekomstige generaties toegang zullen hebben tot betaalbare AGF zonder dat we onze planeet hiervoor onnodig hoeven te belasten." Vacherin wil een comité oprichten om deze belofte strategisch en logistiek mogelijk te maken.

Bron: fmj.co.uk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.