5% BTW

Letland: Parlement keurt verlaging BTW op fruit en groenten goed

De Saeima (het Letse parlement) heeft amendementen aangenomen op de wet op de belasting over de toegevoegde waarde (BTW), waarbij een verlaagd BTW-tarief van 5 procent wordt vastgesteld voor vers fruit, bessen en groenten die typisch zijn voor Letland.

Het verlaagde BTW-tarief wordt van 1 januari 2018 tot 31 december 2020 toegepast op groenten en fruit.

Tijdens de debatten over de ontwerp-amendementen, verwierpen wetgevers voorstellen om het initiatief te wijzigen of de toepassing van het verlaagde BTW-tarief uit te breiden. Julija Stepanenko bijvoorbeeld, stelde voor om een verlaagd BTW-tarief van 12 procent in rekening te brengen voor brood, vers vlees, vis, melk en boter.

De Saeima-factie van 'Voor Letland vanuit het hart', heeft ondertussen een verlaagd BTW-tarief voorgesteld voor zuivelproducten en brood, evenals voor voedingsdiensten, met uitzondering van alcohol.

Een voorstel van volksvertegenwoordiger Vitalijs Orlovs om het BTW-tarief van 5 procent in te stellen op door de overheid gefinancierde geneesmiddelen werd eveneens geschrapt.

Momenteel is er een verlaagd BTW-tarief van 12 procent van toepassing op babyvoeding, terwijl het standaard 21 procent BTW-tarief van toepassing is op alle andere voedingsproducten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.