Oekraïne: Sterke prijsdaling komkommers

Deze week zijn de komkommerprijzen in Oekraïne sterk gedaald na een periode van snelle stijgingen, melden analisten van APK-Inform. Volgens een dagelijkse evaluatie zijn komkommers gemiddeld 21% goedkoper dan aan het begin van de week.

Op dit moment kost een korte komkommer in bulk 35-37 UAH/kg (€1,13-1,19/kg) en is de prijs voor lange komkommers 30 UAH/kg (€0,96/kg). Vorige week nog waren handelaren in dit segment niet bereid te verkopen onder 40 UAH/kg (€1,29/kg).

Er zijn verschillende redenen voor deze scherpe prijsdaling. Allereerst is er een duidelijk vermindering in handelsactiviteit en verder blijft het aanbod van producten uit Turkije stijgen, wat ook een negatief effect heeft op de prijsvorming.

Vermeld dient echter ook te worden dat ondanks de daling de komkommerprijzen in de Oekraïne momenteel nog steeds 1,9-2,3 keer hoger zijn dan in de tweede helft van november vorig jaar, een recordhoogte in deze periode.

Bron: fruit-inform.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.