AkzoNobel breidt Europese productie micronutriënten uit

AkzoNobels Specialty Chemicals business is in haar fabriek in Kvarntop, Zweden, gestart met een project om de productcapaciteit uit te breiden van gechelateerde micronutriënten – belangrijke mineralen voor de landbouwsector.

De investering van meer dan €10 miljoen helpt om aan de groeiende vraag naar micronutriënten te voldoen, met name in regio's met een slechte bodemgesteldheid. De uitbreiding voegt vooral productiecapaciteit van hoogwaardige chelaten, waarin AkzoNobel marktleider is, toe. Het project ligt op schema om eind 2018 voltooid te zijn.

"De vraag naar hoogwaardige chelaten groeit snel en deze uitbreiding zorgt ervoor dat we in de toekomst aan de eisen van onze klanten kunnen blijven voldoen," aldus Wout Neleman, AkzoNobel Director Micronutrients, die de start van het project bijwoonde. "Analisten schatten dat de wereldwijde vraag naar micronutriënten met meer dan 5% per jaar groeit. Dit komt deels door de bevolkingsgroei en de toenemende waterschaarste in veel regio's."Hoogwaardige chelaten leveren belangrijke metalen aan planten, waardoor de productiviteit in de landbouw toeneemt, en AkzoNobels micronutriënten zijn te gebruiken in een breed scala aan meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Dit wordt steeds belangrijker omdat door de groeiende wereldbevolking de hoeveelheid landbouwgrond blijft verminderen waardoor de noodzaak stijgt om voedingsarme gronden te cultiveren. Fertigatie (de gecombineerde toepassing van water en voedingsstoffen) is belangrijk in dit segment.

AkzoNobel heeft de productie van micronutriënten geconcentreerd op één Noord-Amerikaanse locatie (Lima, Ohio, Verenigde Staten) en twee Europese locaties (Herkenbosch, Nederland en Kvarntorp, Zweden). Voor de wereldwijde distributie van gechelateerde micronutriënten werkt het bedrijf al meer dan 10 jaar samen met de wereldwijd opererende meststoffenbedrijven Yara en SQM.

"Dit is een belangrijke investering in de ondersteuning van onze klanten en versterkt onze leidende positie in deze markt," voegt Werner Fuhrmann, lid van AkzoNobels Executive Committee en verantwoordelijk voor Specialty Chemicals, toe. "Onze capaciteitsuitbreiding van micronutriënten helpt om de landbouwopbrengsten in regio's met slechte bodemgesteldheid te verhogen. Ook ondersteunt het de groeiende trend van teelt op water en stadslandbouw."

Voor meer informatie:
www.akzonobel.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.