Groeiende internationale vraag voor tuinbouwkennis uit Almería

Het potentieel van de Mexicaanse tuinbouwsector wordt overal ter wereld opgemerkt. En er is ook een stijgende internationale vraag naar tuinbouwtechnologie uit Almeria. Een van de bedrijven die dit merkt is Criado & López, een Spaans tuinbouwbedrijf met filialen in Chili, Marokko en Mexico.

Criado & López werd 27 jaar geleden opgericht in El Ejido, Almeria. In die tijd stond de regionale Almeriaanse tuinbouw nog in de kinderschoenen. "We hebben de sector zich zien ontwikkelen tot wat het nu is: een geavanceerde groenten- en fruitsector die veel efficiënte technologie en teeltsystemen gebruikt," zegt Salvador López, algemeen directeur van Criado & López.


Medewerkers van Criado & López tijdens de Expo Agroalimentaria Guanajuato in Irapuato, Mexico vorige week: Francisco Falcón (vestiging Chili), Víctor Gamboa (vestiging Mexico), Salvador López (algemeen directeur), met andere collega's van het verkoopteam in Mexico en Spanje.

Groeiende portefeuille
Criado & López produceert diverse soorten landbouwtextiel om gewassen te beschermen tegen klimaatinvloeden, plagen en ziekten. Daarnaast heeft het bedrijf een uitgebreid assortiment tuinbouwbenodigdheden, waaronder bindmateriaal en clips. López zegt dat zijn bedrijf de groei en ontwikkeling van de lokale tuinbouw in Almeria al jaren met op maat gemaakte benodigdheden dient. "Onze producten en diensten zijn met de vraag vanuit de agrarische sector meegegroeid, die van gewone vollegrondsteelt overging naar basisteelt onder plastic en uiteindelijk geavanceerde beschermde teelt in kassen zoals we die nu kennen."

Deze transformatie vindt momenteel ook plaats in opkomende economieën in Midden- en Zuid-Amerika, waar veel wordt geïnvesteerd in de beschermde teelt van gewassen zoals tomaten, paprika's, komkommers, zachtfruit, papaja, avocado en peper. "Veel van deze projecten zijn afhankelijk van de kennis van Spaanse bedrijven. We worden vaak gezien als een technologische tegenhanger omdat we veel ervaring hebben opgedaan met een vergelijkbare transformatie in ons eigen land."


Salvador López met collega's tijdens de Expo Agroalimentaria Guanajuato in Irapuato, Mexico, vorige week.

Export
Daardoor is momenteel zo'n 40% van de omzet van Criado & López afkomstig van de export. "We zijn nog steeds een van de belangrijkste leveranciers in Spanje, maar we hebben onze export naar het buitenland de afgelopen jaren zien toenemen. Daarom hebben we nu bedrijven in vier verschillende landen en exporteren we naar 22 landen wereldwijd."

López is ervan overtuigd dat zijn bedrijf de komende jaren zal blijven groeien. "Er is veel ontwikkeling in deze regio en er is steeds meer beschermde teelt door de jaarronde, groeiende vraag naar gezond voedsel, klimaatverandering en de noodzaak om met minder gewasbeschermingsmiddelen te werken." Verder draagt het bedrijf graag bij aan de omslag in andere landen, net zoals ze hebben bijgedragen aan de vergelijkbare revolutie in hun thuisland.

Voor meer informatie:
Criado & Lopez


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.