Papeeta Basket is duurzaamste mkb-landbouwbedrijf van Suriname

Op 17 november 2017 is voor de 6e keer de award voor het duurzaamste mkb-landbouwbedrijf van Suriname uitgereikt. Dit initiatief van stichting d'ONS is met ondersteuning van het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (Suriname) en de sponsoren Varross N.V., Koppert Cress B.V. en Rijk Zwaan tot stand gekomen. De prijzen werden dit jaar gesponsord door de bedrijven Varross N.V. uit Suriname en Rijk Zwaan uit Nederland.Er waren dit jaar 15 inschrijvingen, waarvan er 6 bedrijven voor een groot deel aan de duurzaamheidscriteria voldeden. Uit de 6 bezochte bedrijven, kwamen 3 bedrijven als beste uit de bus. Dit jaar zijn de winnaars; op nummer 1: Pepita Basket; nummer 2: Karta's gruntu en nummer 3: Landbouwbedrijf Soekhai. Deze bedrijven zijn afkomstig uit de districten Wanica, Saramacca en Para.
 

Varsha Boedjharat, winnaar Award 2017
 
'Papeeta Basket' is een jong bedrijf dat zich momenteel voornamenlijk richt op het telen van papaja. De visie is uiteindelijk het produceren van diverse tropische fruitsoorten voor zowel de nationale als internationale markt.

Als familiebedrijf worden de werkzaamheden vooralsnog door de familie zelf verricht maar indien nodig worden er parttimers ingehuurd. De totale grootte van het areaal is 6.2 hectare waarvan voorlopig een halve hectare in productie is.

Het bedrijf maakt voorlopig nog geen winsten. Door intercropping, kan het bedrijf inkomsten genereren om de kosten te dekken. Bij de productie wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van chemicaliën maar indien nodig gaat de voorkeur uit naar biologische middelen.

Het bedrijf is bereid kennis en ervaring te delen met anderen en heeft de intentie om samenwerkingen met anderen aan te gaan om op duurzame wijze tropisch fruit te produceren en eventueel te verwerken. Op deze gronden heeft de jury de eerste prijs toegekend aan 'Papeeta Basket' en is als winnaar uitgeroepen van het duurzaamste mkb-landbouwbedrijf 2017 van Suriname.


Award uitreiking 'duurzaamste mkb-landbouwbedrijf 2017 in Suriname' (van links naar rechts):Op de derde plaats is geëindigd: mevrouw Shirlitadebie Soekhai van Landbouwbedrijf Soekhai, op de tweede plaats is geëindigd: heer Kastiman Kartataroeno van Karta's gruntu en de winnaar is mevrouw Varsha Boedjharat van Papeeta Basket. Op de foto staat mevrouw Boedjharat samen met haar vader (tweede van rechts).
 

Kastiman Kartataroeno, 2e plaats Award 2017
 

Shirlitadebie Soekhai, 3e plaats Award 2017
 
Voor meer informatie:
Stichting d'ONS
Lambertus Hortensiuslaan 66
1412 GX Naarden
T: 035 69 53 405
F: 035 67 81 941
info@stdons.nl
www.stdons.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.