Gezondheidsvoordelen Broccolini gepromoot

Een grote Australische AGF-leverancier gaat zich op voorlichting richten om de bekendheid van één van zijn populairste producten, Broccolini, te vergroten. 

Perfection Fresh heeft de hulp van gezondheidsdeskundigen ingeschakeld om de gezonde eigenschappen van deze veelzijdige groente, een unieke kruising van broccoli en Chinese boerenkool, te promoten om zo de consumptie op te drijven. 

De groente behoort evenals broccoli, bloemkool, boerenkool en spruiten tot de Brassica-familie. De groente werd in 1999 door Perfection Fresh op de Australische markt geïntroduceerd en wordt inmiddels in vijf staten geteeld. Broccolini is jaarrond verkrijgbaar. 


Voedingsdeskundige Jessica Sepel is altijd al fan van de gezonde eigenschappen van Broccolini geweest. 

"Voor mij vertegenwoordigt deze groente alles wat een 'superfood' zou moeten zijn. De Broccolini van Perfection Fresh is smakelijk, voedzaam en veelzijdig," vertelt Sepel. "Het product levert al het goede wat groenten te bieden hebben en ik raad mijn cliënten dan ook aan om deze groente bij iedere maaltijd te serveren, zelfs bij het ontbijt."

Ze voegt er aan toe dat Broccolini vier belangrijke voedzame eigenschappen bezit. 

"Vergeet het smeren van huidverzorgende crèmes met betacaroteen, maar voeg deze stof in plaats daarvan aan je voeding toe," vervolgt Sepel. "Broccolini bevat betacaroteen voor een mooie huid en de bioactieve stof sulforafaan, die kankerremmende eigenschappen bezit en een antioxidante werking op het lichaam heeft waardoor huidcellen beschermd en ontstekingsreacties geremd worden. Dit zijn slechts twee redenen om deze groente te eten voor het behoud van een stralende huid."Sepel legt uit dat de Brassica-familie, inclusief Broccolini, eveneens rijk is aan indole-3-carbinol, een enzym dat bijdraagt aan de ontgifting van de lever en een gezond hormonaal evenwicht bevordert. Daarnaast zit deze groentenfamilie boordevol vitamine A en C, vitaminen die belangrijke anti-verouderingseigenschappen bezitten, een ontstekingsremmende werking hebben en het afweersysteem op peil houden. Daarnaast zijn deze groenten rijk aan essentiële voedingstoffen, zoals kalium voor het hart en betacaroteen voor een gezonde huid. 

"We komen de laatste tijd steeds meer te weten over het belang van een gezonde spijsvertering en de waarde hiervan voor de algehele gezondheid," vertelt Sepel. "Broccolini van Perfection Fresh is va nature rijk aan vezels die bevorderlijk zijn een goede darmflora en een probiotiosche werking hebben." Voor meer informatie:
Kate Gabbott 
Bite Communications 
phone: +61 2 9977 8195

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.