

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Nieuwe hydraulische hydrokar gaat binnenkort met loonwerker de kas in
- "Absolute vochtgehalte, een onmisbaar instrument in de klimaatregeling"
- "Paasvraag naar Hollandse aardbeien komt nu goed los"
- Crisisupdate: 'Wintersportprobleem' treft ook energiemarkt
- Amerikaanse startup Upward Farms stopt alle vertical farmingactiviteiten
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Weer
Champignons groeien 5% per uur
Still uit de aflevering van Groenlicht
5% per uur
Teler Leo Koolen vertelt in het tv-programma hoe de productie van champignons bij zijn bedrijf in zijn werk gaat. Bij de champignonkwekerij in Slootdorp worden wekelijks 50000 kg champignons geproduceerd, 70% is bestemd voor de export. Champignons groeien heel snel, wel 5% per uur. Daarom oogsten de medewerkers 2 keer per dag.
Circulair
Van oudsher is het substraat waarop champignons geteeld wordt al circulair. De paardenmest waarop de champignons groeien gaat na gebruik terug naar de akkerbouwer, het stro van de akkers wordt weer gebruikt in de paardenstallen. De teler heeft de stap naar milieukeur gemaakt en daardoor het productieproces verduurzaamd. Hij gebruikt aaltjes als natuurlijke bestrijder van de champignonvlieg zodat er geen chemische middelen meer nodig zijn. De koelcellen waar de champignons in groeien, worden voorzien van groene stoom.
Milieukeur
Champions met milieukeurmerk hebben een grote stap gemaakt, vertelt Peter Leendertse van CLM onderzoek en advies. "Supermarkten gaan erom vragen en dat is de prikkel voor telers om erin te investeren."
Klik hier voor het fragment uit de uitzending van Groenlicht.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2020-04-29 Groothandel Gebrs van Aarle krijgt Nederlandse primeur Tasty Tom Mini
- 2020-04-10 Spaanse paprikaproductie blijft groeien
- 2020-03-13 Schouten maakt zich sterk om cosmetische eisen aan groenten en fruit te laten vallen
- 2020-01-09 Nederlandse exportomzet groenten en fruit stijgt naar €11,9 miljard
- 2018-09-24 Elektrolysewatersysteem om planten gezond te maken en ziekten te voorkomen
- 2018-09-17 Partnerschap bedrijven en universiteit helpt Mexicaanse glastuinbouw
- 2018-09-17 Waterkoeling en waterdichtheid in LED-armaturen
- 2018-09-17 "Verticale teeltproductie: gemakkelijk in constructie en transport "
- 2018-09-14 "Diffuus glas is de investering zeker waard"
- 2018-09-14 Voortzetting kennisontwikkeling LED belichting in tomaat
- 2018-09-14 Steppend door de kas
- 2018-09-14 "Waterzuivering onmisbaar bij oplopend natriumgehalte"
- 2018-09-13 Voorkomen emissie tijdens teeltwisseling substraatteelt
- 2018-09-13 Toelating klaarmaken voor publicatie in ECHA-biocidendatabank
- 2018-09-13 "Werknemers huisvesten in de buurt, dát is belangrijk"
- 2018-09-13 Nauwelijks Poolse champignons te verkrijgen
- 2018-09-13 Gebruiksvoorschriften aangepast aan EU-verbod buitengebruik neonicotinoïden
- 2018-09-13 Hoe zilver-gestabiliseerde waterstofperoxide micro-organismen bestrijdt
- 2018-09-12 "Na dramatische tomatenmarkt deze zomer is deze prijsstijging ook ongezond"
- 2018-09-12 Tomaten in nieuwbouw weer verzekerd van genoeg licht