Hapag-Lloyd zet milieuvriendelijke koelcontainers in

Om de containervloot te onderhouden en uit te breiden heeft Hapag-Lloyd, een wereldwijde containertransporteur, 3.700 Star Cool Integrated containers gekocht van Maersk Container Industry (MCI) als onderdeel van hun recente Reefer Investments programma.Van deze Star Cool-units zullen er 1.000 worden gekoeld met het milieuvriendelijke R513A-koelmiddelsysteem; dit heeft een Global Warming Potential (GWP) dat 56 procent lager ligt dan dat van het algemeen gebruikte koelmiddel R134A.

Vermindering CO2-emissies
Hapag-Lloyd wil de toepassing van milieuvriendelijkere koelmiddelen ondersteunen, en claimt de eerste transporteur te zijn die op grote schaal het koelmiddel R513A met lage GWP in gebruik neemt dat onlangs door MCI is geïntroduceerd. De op R513A draaiende Star Cool-eenheid werkt conform de milieuwetgeving voor bestaande platforms die onder andere door de EU zijn opgesteld.

"We zijn blij om weer een lage GWP-koelmiddeloplossing in ons containerbestand te introduceren, met deze eerste 1.000 Star Cool Integrated-containers," zei Niklas Ohling, Senior Director bij Hapag-Lloyd. "Het terugdringen van de CO2-uitstoot is een belangrijk onderdeel van onze duurzaamheidsagenda en wij geloven in het potentieel van milieuvriendelijke koelmiddelen om dit te bereiken. Tegelijkertijd hebben we er in eerdere tests met MCI voor gezorgd dat de kwaliteit van de lading en de energie-efficiëntie van de koeling niet worden beïnvloed door het nieuwe koelmiddel."

"We delen de ambitie van Hapag-Lloyd om de impact op het milieu te verminderen. Daarom zijn we blij dat ze opnieuw voor de Star Cool Integrated-oplossing hebben gekozen," aldus Søren Leth Johannsen van MCI. "Het was een uitdaging voor ons om een koelmethode aan te kunnen bieden die niet alleen beter is voor het milieu, maar die ook direct en in de toekomst in bestaande Star Cool-eenheden kan worden ingezet. Dit beschermt de investeringen van onze klanten en maakt een geleidelijke overstap mogelijk op de nieuwe technologie en wetgeving."

Alle Star Cool-units die na juli 2017 worden geproduceerd, kunnen worden afgeleverd als 'werkend met R513A' of als 'R513A-geoptimaliseerd'. Dit laatste betekent dat een conversie naar R513A op ieder moment en zonder aanpassingen mogelijk is. Alle Star Cool-apparaten die vóór juli 2017 zijn geproduceerd zullen 'R513A-geschikt' zijn, wat betekent dat ze kunnen gaan draaien op R513A met slechts enkele aanpassingen.

Vergroten van het marktbereik van groenten en fruit
Om aan de stijgende vraag naar koeltransport te voldoen, heeft Hapag-Lloyd gekozen voor Controlled Atmosphere (CA)-technologie voor 1.000 Star Cool Integrated-containers. Dit om de ExtraFresh- en ExtraFresh Plus-services uit te breiden, die algemeen worden beschouwd als de duurzaamste CA-services die er zijn. De CA-technologie vertraagt de rijping van groenten en fruit, waardoor ze langere tijd kunnen worden vervoerd en hun bestemming in optimale conditie bereiken, zonder overrijp te worden of aan kwaliteit in te boeten.

Investeren

"Door samen te werken met MCI hebben we de CA-technologie kunnen verfijnen, om zo onze ExtraFresh Plus-service aan te kunnen bieden," aldus Niklas Ohling. "Met deze service kunnen zelfs extreem gevoelige vruchten -zoals blauwe bessen en lychees- worden getransporteerd met de gewenste niveaus van kwaliteit en rijping. Met deze nieuwe containers, besteld bij MCI, versterken we onze marktpositie. En we investeren in de uitbreiding van ons ExtraFresh Plus-aanbod om aan de behoeften van onze klanten over de hele wereld te voldoen."

"Hapag-Lloyd heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontwikkelen van CA-diensten voor kwetsbare voedingsmiddelen zoals blauwe bessen en lychees," aldus Søren Leth Johannsen. "Dankzij onze intensieve en flexibele samenwerking, die al meer dan tien jaar voortduurt, hebben we -samen met geïnteresseerde exporteurs en telers in Afrika en Zuid-Amerika- de CA-technologie kunnen testen op nieuwe producten." De 3.700 containers van het type '40-foot high-cube' worden momenteel geproduceerd en geleverd door MCI's productiefaciliteiten in China en Chili.

Voor meer informatie:
Monika Gabler
Hapag-Lloyd AG
Tel: +49 40 30013710

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.