USAID helpt Pakistaanse chilipepersector concurrerend te worden

Het Amerikaans-Pakistaanse partnerschap voor de ontwikkeling van de landbouwmarkt (AMD) organiseerde onlangs samen met het Pakistaanse handelsontwikkelingsorgaan TDAP en de provincie Sindh een conferentie in Karachi waar de Pakistaanse chilipepepersector werd besproken. 

Hierbij werd USAID vertegenwoordigd door Oghale Oddo, en waren ook aanwezig: Federaal secretaris Fazal Abbas Mekan, van het ministerie van nationale voedselveiligheid en onderzoek, en Sajid Jamal Abro, provinciaal landbouwsecretaris van Sindh.

"We zijn trots op de rol die USAID al vele jaren heeft gespeeld bij de ontwikkeling van de landbouwsector in Pakistan. De Amerikaanse regering hoopt dat dit Pakistan zal helpen een belangrijke speler op de internationale markt te worden," zei plaatsvervangend missieleider Oghale Oddo. "We hebben er vertrouwen in dat we de Pakistaanse chilipeperexport kunnen helpen internationaal concurrerender te worden door innovatieve technologie te introduceren en technische ondersteuning te bieden."

Tijdens de conferentie werden met name de inspanningen van het AMD besproken door belanghebbenden en mogelijke oplossingen voor problemen in de sector. USAID lanceerde dit partnerschap in februari 2015 om het concurrentievermogen van de Pakistaanse landbouw- en veeteeltsector nationaal en internationaal te verbeteren, met betrekking tot vier producten: vlees, groenten, mango's en citrus.

Dit initiatief zorgt voor ontwikkeling van en investering in deze productlijnen, helpt de kwaliteit te verbeteren en de hoeveelheid exporteerbare tuinbouwproducten te verhogen en bevordert de samenwerking tussen telers, verwerkers, exporteurs en kopers van Pakistaanse tuinbouwproducten in internationale (niet-VS) markten, wat resulteert in hogere inkomens en het genereren van werkgelegenheid voor Pakistaanse mensen die in deze productlijnen werken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.