Britse groentenprijzen veroorzaken inflatie

De Wholesale Price Index-inflatie (WPI) in het Verenigd Koninkrijk bereikte in oktober het hoogste niveau van de afgelopen zes maanden. De stijging komt neer op een toename van 3,01 procent, conform de prognose van enkele economen in een enquête van Reuters.

De belangrijkste oorzaak waren de groentenprijzen, waar de inflatie steeg van 3,92 procent naar 7,4 procent. Uien en tomaten lijken de belangrijkste fluctuaties te ondergaan, hoewel de regering nog niet alle informatie heeft verstrekt. Dalingen van de brandstofprijzen werden gecompenseerd door hogere voedselprijzen, in het bijzonder van die voor aardappelchips, aldus het Bureau voor Nationale Statistieken.

De impact van de inflatie op de Britse economie wordt nog verergerd door het feit dat de reële lonen langzamer groeien dan de prijzen stijgen, wat betekent dat de gemiddelde Brit feitelijk minder geld heeft om te besteden.

Bron: newburghgazette.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.