Fotoreportage Expo Agroalimentaria Guanajuato 2017

In Irapuato, Mexico werd vorig week de Expo AgroAlimentaria Guanajuato gehouden. Dankzij het zonnige weer was het een goed bezochte vakbeurs en waren er volop ontmoetingen van leveranciers en veredelaars op de beurs. Hieronder de fotoreportage:
Enkele trends:


Automatisering - Mexicaanse arbeid is misschien goedkoop, maar als er niemand te vinden is, dan wordt het wat lastig. Automatisering zoals verpakkings- en sorteermachines en logistieke systemen winnen daarom in snel tempo terrein.


Groeilicht - Amerikaanse en Canadese glastuinders verleggen hun teeltschema's jaarlijks met een paar dagen of weken en de Mexicanen willen hun seizoenen ook verlengen. Dit meerlagige Heliospectra LED kiemsysteem is ontwikkeld om het vermeerderingsprogramma van NatureSweet te versnellen. Andere grote glastuinders bevestigden ook het gebruik van groeilicht te overwegen.


Zachtfruit - Dit is eigenlijk geen trend meer maar mogelijk binnenkort de vierde grootste beschermde teelt na tomaten, paprika's en komkommers. We zagen interessante ontwikkelingen met betrekking tot productiesysteemontwerpen, variëteiten en marketing.


Toekomstige landbouw - Precisielandbouw is een realiteit. Soms een virtuele, maar het zal niet lang duren voordat drones en AGV's een standaard worden voor Mexicaanse gewassen, wat ongetwijfeld de weg vrijmaakt voor de introductie in de glastuinbouw.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.