GFlife publiceert samenvatting rapportage Gezondheids- en Vitaliteitscheck 2016-2017

"79% van de respondenten GF-sector heeft een verhoogd vetpercentage"

In de periode april 2016 t/m maart 2017 hebben 11 bedrijven (ruim 800 medewerkers) uit de GF-sector deelgenomen aan de Gezondheids- en Vitaliteitscheck van het GF-Groothandelsfonds. Naar aanleiding van deze gezondheidscheck is een rapport en een samenvatting opgesteld met de uitkomsten. Er werd onder meer gekeken naar risicofactoren zoals vetpercentage, bloeddruk, werkvermogen en voeding. Met betrekking tot gezondheid en leefstijl is er zeker ruimte voor verbetering. Daarnaast geeft 96% van de respondenten aan met plezier naar het werk te gaan. De samenvatting is nu voor iedereen te downloaden.

De samenvatting van het rapport van de Gezondheids- en Vitaliteitscheck is hier te downloaden. Alle deelnemende medewerkers hebben online een leefstijlvragenlijst moeten invullen, gevolgd door testonderdelen en een adviesgesprek. Het rapport geeft inzicht in de gezondheidssituatie van de werknemers in de sector en biedt concrete aanknopingspunten voor werkgevers om zelf beleid te maken op het gebied van gezondheid.

Een paar opvallende uitkomsten:
  • 48% van de deelnemers heeft overgewicht;
  • 79% van de deelnemers heeft een verhoogd vetpercentage;
  • 48% van de deelnemers loopt op basis van de tailleomvang een verhoogd tot duidelijk verhoogd risico op hart- en vaatziekten;
  • 27% van de respondenten haalt de beweegnorm NNGB;
  • Bijna de helft (42%) van de respondenten geeft aan last te hebben van lichamelijke klachten;
  • 27% van de respondenten rookt. De helft van de groep rokers geeft aan binnen 6 maanden te willen stoppen met roken;
  • 12% van de respondenten gebruikt in voldoende mate groenten en 35% van de respondenten gebruikt in voldoende mate fruit.

Wat is GFlife?
GFlife is een initiatief van FNV, CNV Vakmensen, RMU en GroentenFruit Huis, ter bevordering van de duurzame inzetbaarheid van werknemers in de groenten- en fruitsector. Duurzame inzetbaarheid staat hoog op de agenda. In dit geval is duurzame inzetbaarheid het vermogen om fit, met vakmanschap en plezier te kunnen werken tot aan het pensioen. Voor iedere medewerker kan dit zowel fysiek als mentaal verschillend zijn, onder andere door verschillende werkzaamheden en werkomstandigheden.

GFlife is ontwikkeld om iedere werknemer te ondersteunen bij de bevordering van duurzame inzetbaarheid. Op www.gflife.nl staat informatie over allerlei leefstijlgebieden, zoals bewegen, roken, slaap, stress en voeding. Werkgevers en werknemers kunnen op deze website kennis en inspiratie opdoen om hun eigen leefstijl te verbeteren.

Toolkit
Naast de website is ook een maandelijkse toolkit ontwikkeld waarbij steeds een ander onderwerp centraal staat. De toolkit draagt bij aan de bewustwording van de medewerker op het gebied van leefstijl en bevat een nieuwsbrief, poster en 5 monitorpresentaties om intern te verspreiden. Hang de poster bijvoorbeeld op een gezamenlijk prikbord en / of laat de monitorpresentaties op tv schermen rouleren.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.gflife.nl of neem contact op met Suzan van Kuppeveld.

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.