28-30 november, Venray

Waterzuiveringsplicht en innovatiedilemma tijdens Tuinbouw Relatiedagen

LTO Glaskracht Nederland, Limburgse Land- en Tuinbouwbond en Waterschap Limburg organiseren in samenwerking met Tuinbouw Relatiedagen twee bijeenkomsten over de waterzuiveringsplicht. Er is een bijeenkomst op dinsdag 28 november voor grondtelers, combinatiebedrijven en (kleinere) teelten los van de ondergrond en er is op donderdag 30 november een bijeenkomst voor substraattelers. Ook organiseert Vollegrondgroenten.net op woensdag 29 november een symposium over innovatiedilemma's onder telers. Alle bijeenkomsten beginnen om 10.30 uur, voorafgaand aan Tuinbouw Relatiedagen in Evenementenhal Venray.De waterzuiveringsplicht per 1 januari 2018 komt steeds dichterbij. Om tuinbouwprofessionals inzicht en antwoorden te geven op diverse vraagstukken rondom de waterzuiveringsplicht, worden voorafgaand aan Tuinbouw Relatiedagen een tweetal bijeenkomsten georganiseerd. De bijeenkomst op dinsdag 28 november staat geheel in het teken van de waterzuiveringsplicht voor grondtelers, combinatiebedrijven en (kleinere) teelten los van de ondergrond. In deze bijeenkomst wordt ingegaan op de werkwijze aantonen nul-lozing, de zorgplicht bodemlozing en specifieke situaties in de handhaving. Belangstellenden kunnen zich via de website van LTO Glaskracht Nederland aanmelden: http://bit.ly/2mMG1K1.

Waterzuiveringsplicht voor substraattelers
De bijeenkomst op donderdag 30 november richt zich volledig op de waterzuiveringsplicht voor substraattelers. Er wordt ingegaan op de werkwijze aantonen nul-lozing en specifieke situaties in de handhaving. Daarnaast zijn er een aantal korte presentaties van leveranciers met BZG-goedgekeurde installaties. Deelname aan deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. Aanmelden is verplicht en kan tot een dag voor de bijeenkomst via deze website: http://bit.ly/2mMG1K1.

Innovatiedilemma's onder telers
Op woensdag 29 november organiseert Vollegrondgroenten.net een symposium over innovatiedilemma's onder telers. In de afgelopen decennia is de teler geheel verantwoordelijk geworden voor de kennis en innovatie van zijn bedrijf. Waar tot enkele jaren geleden via overheid en productschappen veel kennis voor telers beschikbaar kwam, is dat nu vrijwel volledig verdwenen. Nieuwe kennis die nog wordt ontwikkeld wordt niet vanzelfsprekend meer gedeeld. Waar is nieuwe kennis, wie ontwikkelt dat en wat is de rol van de teler en andere partijen hierin? Eén ding is zeker: innovatie is onderdeel van de bedrijfsvoering om in de toekomst te kunnen blijven bestaan. Tijdens dit symposium wordt stilgestaan bij de innovatievraag aan de hand van het topsector programma Teelt de Grond uit.

Tuinbouw Relatiedagen Venray
Nieuw dit jaar op Tuinbouw Relatiedagen is de Innovatieroute. Door het volgen van deze route komen bezoekers langs alle innovaties die te zien zijn op de beursvloer. Tijdens de beurs op 28, 29 en 30 november bestaat het deelnemersveld onder meer uit toeleveranciers in de boomkwekerij, potplanten-, snijbloemen-, glasgroente-, vollegrondsgroente- en fruitteelt. De beurs is op 28 tot en met 30 november te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Venray.

Voor meer informatie:
www.tuinbouw-relatiedagen.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.