Bewijs van vroegste auberginezaden gevonden in Jeruzalem

Een 1100 jaar oude afvalput in de Stad van David, Jeruzalem, die opgegraven is door de Antiquities Authority heeft het oudste bewijs ooit opgeleverd van het bestaan van aubergines in Israël in deze tijd.

Tijdens een recente opgraving vonden onderzoekers auberginezaden die stammen uit ongeveer 750 tot 940 voor Christus. "Naast deze zaden zijn er duizenden druivenzaden, olijven, zwarte moerbeien, linzen en vijgen gevonden," laten de onderzoekers weten. Volgens de directeur van de Israel Antiquities Authority (IAA), Nahshon Szanton, levert de vondst van de auberginezaden veel informatie op voor de onderzoekers. "Archeologische vondsten uit de put leveren belangrijke informatie op over het dieet, de levensstijl en de economische en handelsomstandigheden in Jeruzalem en omringende landen zo'n 1000 jaar geleden," vertelt Szanton. 

De ontdekking van de zaden en de wetenschap dat ze dateren uit de Abbasid periode, levert belangrijke informatie op over hoe aubergines onderdeel zijn geworden van de lokale landbouw.

Lees meer op The Jerusalem Post (Daniel K. Eisenbud)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.