Spanje: Prijsstijgingen voor rode en gele paprika's

De prijzen van zowel de biologische als de reguliere paprika, die beiden worden geteeld in de kassen in Almería, zijn het afgelopen seizoen gestegen. Volgens het prijs- en marktwaarnemingscentrum van het Spaanse Ministerie van Landbouw was de gemiddelde waarde van 1 kilogram paprika's van het type California €1,25, een stijging van 3% ten opzichte van het voorgaande seizoen. 

De prijzen voor zowel de gele als de rode paprika zijn verbeterd, maar de groene paprika verloor €0,11 in waarde, waarmee de prijs voor deze paprika gelijk bleef op 0,99 per kilogram. De rode paprika werd gemiddeld verkocht voor een prijs van €1,30 per kilogram, €0,06 meer dan het voorgaande seizoen en de gele paprika voor een prijs van €1,31, een stijging van €0,12.

Volgens informatie van het Ministerie van Landbouw is de paprikasoort California het meer representatieve ras met 85% van de totale verkoop van biologische paprika's. 69% van de verhandelde California-paprika's werd verkocht tussen oktober en januari; het voorgaande seizoen was dit 81%.

Voor de puntpaprika heeft het prijs- en marktwaarnemingscentrum geen referentiecijfers, omdat dit de eerste keer is dat deze paprikasoort wordt geanalyseerd. De prijzen van de puntpaprika lagen rond de €2,03 per kilogram en bereikten in februari en maart het hoogtepunt met € 2,50. Ook de prijzen van de California-paprika waren op dat moment het hoogst met een gemiddeld van €1,50 per kilogram.

Volgens het prijs- en marktwaarnemingscentrum zijn deze paprikarassen vanuit morfologisch oogpunt vergelijkbaar met de Italiaanse paprika, maar dan zoeter en meer geliefd door importeurs.

Dit paprikaras wordt voornamelijk verbouwd in Almería en Murcia en het is de bedoeling dat deze paprika het hele jaar door wordt aangeboden. De kasteelt in Almería neemt in april af en wordt overgenomen door de teelt in Murcia. Naast de California worden in Andalusië ook andere paprikasoorten geteeld, waarvan de oogst grotendeels plaatsvindt tussen september en juli. 

De California-paprika wordt 'gecontroleerd' verhandeld, omdat de handelaars en telers deel uit maken van een groep, waar zowel de kwaliteit als de beschikbaarheid van het product en de verpakking wordt gewaarborgd.


Bron: ideal.es

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.