Masr Fruit voegt Marokkaanse producten aan programma toe

Masr Fruit uit Egypte is het lente-uiseizoen begonnen en levert aan klanten in heel Europa. "We zijn ons seizoen eerder dan gebruikelijk begonnen en leveren voornamelijk aan retailers in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland maar ook wel aan andere klanten via ons distributiecentrum in Nederland," vertelts Max Kryziu van Masr Fruit. 

"We zijn bekend als Egyptisch bedrijf maar vanaf dit seizoen leveren we ook een volledig programma met Marokkaanse producten," legt commercieel manager Mohsin Susi uit. "We willen diversifiëren op de Europese markt. In Marokko kan een breed scala aan producten worden geteeld dankzij het gunstige klimaat. We telen hier alles zelf net zoals in Egypte en hebben ons eigen pakstation in Agadir." 

Masr Fruit heeft de laatste drie jaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van de teelt in Marokko die dit jaar volledig in productie is," voegt Max Kryziu er aan toe. Momenteel teelt Masr Fruit tomaten, paprika's, puntpaprika's, courgettes, meloenen en bonen. Het bedrijf hoop ook sinaasappelen in Marokko te gaan telen. Klanten kunnen de Marokkaanse producten van Masr Fruit herkennen aan het logo op de dozen dat gelijk is aan dat van Masrfresh maar dan voorzien van de merknaam marocfresh. 


Het klimaat in Marokko lijkt erg op dat in Spanje maar is wel stabieler. "De voorbije jaren hebben we kunnen ervaren hoe onbestendig het klimaat is geworden en dit is het enige aspect waar we geen enkele invloed op uit kunnen oefenen. We zullen door blijven gaan met het telen van kwalitatieve AGF uit Egypte en hier Marokkaanse producten aan toevoegen. In Egypte zijn we gespecialiseerd in gewassen zoals lente-ui, knoflook, sinaasappelen en zoete aardappelen. Ieder land zal dus zijn beste producten leveren," aldus Mohsin. 

Moshin vertelt verder dat de vraag vanuit de retail en groothandel sterk is en dat Masr Fruit over de juiste kennis en mensen beschikt om aan deze vraag te beantwoorden. "We werken op de Europese manier en brengen dit ook over in Marokko." 

Voor meer informatie:
Max Kryeziu
Masr Fruit International BV
max@masrfruit.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.