Fico Eataly World: 's Werelds grootste agri-food park

Het idee is goed, geniaal zelfs, vanwege zijn eenvoud, om consumenten deelgenoot te maken van belangrijke aspecten van de AGF-teelt, -verwerking en -handel. Dit is waar FICO Eataly World, 's werelds grootste agri-food park, voor werd opgericht. In het park spelen premium Italiaanse producten de hoofdrol. Op 15 november werd het park in Bologna officieel geopend, dat zich nabij het Centro agro alimentare Caab bevindt. 

Klik hier voor het fotoverslag

Oscar Farinetti

Vier jaar geleden vatte Oscar Farinetti het idee voor dit park op dankzij Andrea Segré (Voorzitter van Fondazione FICO) en Alessandro Bonfiglioli (Algemeen directeur Caab). Farinetti benadrukt dat FICO tot stand is gekomen zonder overheidsfinaciering. Wij brachten op de openingsdag een bezoek aan het park.

Klik hier voor het fotoverslag

De appelmuur bij de ingang. Het fruit wordt in de wintermaanden eens in de 15 dagen vervangen. 

De 'productie' afdeling bevindt zich achter de afdeling 'verwerking' en de winkels. Er is een klein perceel met wintergroenten (uitgeplant en volgroeid), evenals peren-, appel- en kersenbomen. 

Klik hier voor het fotoverslag

Professor Silviero Sansavini

"Het is een park en uiteraard geen echte boomgaard. Het doel is om consumenten de gelegenheid te bieden om de planten te zien aangezien de meesten onder hen en dan vooral de kinderen, nooit groenteplanten hebben zien groeien. In de toekomst zullen bezoekers zelfs de kans krijgen om het oogsten te zien," legt professor Silviero Sansavini uit. 

Klik hier voor het fotoverslag

De groententuin

FICO is een groot themapark dat in het teken staat van hoogwaardige voedingsmiddelen. Het werd ontwikkeld in een leegstaand gedeelte van de groothandelsmarkt. Het is eigenlijk een enorme Eataly-vestiging met een verwerkings- en productie-afdeling. Uiteraard hebben de laatstgenoemde afdelingen slechts een symbolische functie omdat de opbrengsten ervan niet eens voldoende zijn voor een halve dag. 

Klik hier voor het fotoverslag

De boomgaard

Het park ziet er uitnodigend en goed georganiseerd uit. In dit jaargetijde zijn appelen de belangrijkste categorie. Het is jammer dat er bij de herkomst alleen Italië vermeld staat en niet de specifieke regio. 


CEFA-stand, NGO voor agrarische ontwikkeling van Afrikaanse landen 

Nu is het de uitdaging om voldoende bezoekers te trekken maar we denken dat een dagje FICO (met twee uur gratis parkeren en vrije toegang) een betere tijdsbesteding is dan een dag voor de tv.


De entree van FICO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.