Londen: 3-D kijkje achter de schermen bij voedselproductie

Reizigers die door King's Cross Station moeten, kregen wat inzicht in de voedselproductie en landbouw voorgeschoteld door middel van een 3-D interactief scherm van Syngenta en de Evening Standard.

Syngenta gaf opdracht voor het 3D-scherm van 90 m2 dat Londense stadsdelen als landbouwvelden voorstelde. Het demonstreerde op een krachtige manier hoeveel land er nodig is om Londenaren te voeden.Ook werden er gewassen gepresenteerd met speciale ruimte om de innovatie in tarwe te laten zien en presentaties over biodiversiteit, 'Operation Pollinator' en het gebruik van de natuurlijke hulpbronnen in de landbouw, zoals water en land.

Tijdens en na het King's Cross evenement werd er een vraagonderzoek gedaan onder bezoekers en lezers van de London Evening Standard over landbouw en voedselzekerheid.

De meeste bezoekers waren het erover eens dat het initiatief een boeiende manier was om het bewustzijn over de landbouw en voedselproductie te vergroten, waarbij de meeste ondervraagden aangaven dat het hen meer over de toekomst van voedsel na had doen denken.

Onder de bezoekers bleek klimaatverandering veruit de grootste zorg te zijn met betrekking tot de toekomst van de voedselproductie naast waterbeschikbaarheid en de invloed van de internationale onevenwichtigheid van het voedselaanbod op de honger of het overgewicht van consumenten.

Hoewel de overheid door bezoekers als de grootste verantwoordelijke voor de voedselzekerheid werd aangewezen, werden telers gezien als de op één na belangrijkste groep.

Volgens Cat Gray, hoofd van Syngenta UK Communications, bleek uit de enquête dat meer mensen die de presentatie op King's Cross hadden bezocht het gebruik van nieuwe teelttechnologieën ondersteunden in vergelijking met andere Evening Standard lezers die het niet hadden gezien.

"Opvallend was ook dat bezoekers die de uitdagingen met het Syngenta team hadden besproken veel meer begrip hadden voor de invloed van de landbouw op de landvruchtbaarheid, watervoorziening, biodiversiteit en natuurgebieden."

"Het heeft duidelijk het belang aangetoond van communicatie met de consument over de onderwerpen voedselproductie, de uitdagingen, het belang van landbouw en de essentiële rol van telers inzake het aanbod van betaalbaar hoogwaardig voedsel."

De stationshal van King's Cross in Londen ziet bijna 200.000 bezoekers per dag. Het is het meest bezochte vervoersknooppunt in Europa dat zes lijnen van de Londense metro verbindt met twee nationale treinstations en de internationale hogesnelheidstreinterminal.

Bron: Syngenta

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven