Als je ooit de "Living with the Land" boottocht hebt gemaakt bij het Walt Disney themapark in Epcot, dan weet je dat er een verborgen avontuur binnen de kassen schuilt.
News 6 presentatrice Kirstin O'Connor nam een tour "Behind the Seeds", samen met Les Frey, kweker bij Walt Disney World. In de kassen kunnen bezoekers meer dan 150 planten aanraken, proeven en hun kennis van de planten testen.
"We hebben een team van ongeveer 30 wetenschappers met achtergronden in alle gebieden van de tuinbouw. Zij werken hier dagelijks in de kassen, oogsten de bloemen, kruiden, groenten en fruit en leveren dit aan de restaurants," vertelt Frey.
De koks van de Walt Disney World restaurants Sunshine Seasons en Artist Point serveren de verse producten dagelijks en kunnen zelfs meebepalen welke groenten en fruit gekweekt gaan worden.
"Gemiddeld oogsten we 20 ton voeding per jaar," zegt Frey.
Alle gewassen worden op water geteeld, iets dat de gidsen graag uitleggen aan bezoekers.
Lees meer bij News 6 (Kirstin O'Connor)




Abonneren
Vacatures
- Ervaring in Mexicaanse tuinbouw
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
- Teeltspecialist
- Crop Manager Vollegrond Noord-Frankrijk
- Transportplanners Export
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- Crisisupdate: 'Gratis' elektriciteit en piek in gasprijs
- Machine- en wagenpark loonbedrijven ondergaat metamorfose na fusie
- 'Zonnepanelenkasdek’ als carport of overkapping fruitbomen: “Inschuiven en dichtklappen”
- "In het begin geloofde niemand dat we in staat waren om zo'n groot project vanuit het niets op te starten"
- Jonge ondernemer gelooft in grondgebonden kasteelt sla, Aziatische groenten en kruiden
Weer
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-20 Hoge groenteprijzen zorgen voor hoogste stijging voedselprijzen Zweden in 72 jaar
- 2023-03-20 Inkoop verse groenten en fruit door horeca in 2022 hoger dan voor corona
- 2023-03-17 Gemberschijven, rode peperringen en Jalapeño-ringen
- 2023-03-16 Lagere nettowinst voor Jumbo Food Group in 2022
- 2023-03-16 “Superkansen voor de groentespecialist, als je weet te verleiden”
- 2023-03-16 Teruggerekend zijn meeste verspakketten goedkoper dan losse producten
- 2023-03-15 Oogst haalt ruim 50.000 euro op tijdens tweede succesvolle crowdfunding
- 2023-03-15 “Een ondernemer moet heel goed kijken naar wat de klant wil en op tijd met de ontwikkelingen en trends meegaan"
- 2023-03-15 Krimpflatie: minder tulpen per bos en nog veel meer voorbeelden
- 2023-03-14 "Wereldwijde hebzucht van grote bedrijven zorgt voor peperdure boodschappen"
- 2023-03-14 Succes boerenwinkels verklaard: waarom de winkels op het erf steeds meer in trek zijn
- 2023-03-14 Aldi in VK haalt rem van verkoop kasgroenten
- 2023-03-14 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-14 Lidl doneert jaarlijks 600 ton groenten en fruit aan Voedselbanken
- 2023-03-10 SMK nodigt Albert Heijn uit voor samenwerking 'topkeurmerken'
- 2023-03-09 AGF-schaarste in VK door 'vreemde supermarktcultuur'?
- 2023-03-09 Klanten kunnen de gezonde toer op bij Spruitje Versmarkt
- 2023-03-09 AH-keurmerk 'Beter voor Natuur & Boer' opgesteld voor andere partijen
- 2023-03-08 Trendcafé bezoekt Jumbo Foodmarkt Naaldwijk
- 2023-03-08 Horecabeurs Goes weer goed op de kaart in 2023