Kas in Disney World produceert 20 ton voeding voor restaurants

Als je ooit de "Living with the Land" boottocht hebt gemaakt bij het Walt Disney themapark in Epcot, dan weet je dat er een verborgen avontuur binnen de kassen schuilt. 

News 6 presentatrice Kirstin O'Connor nam een tour "Behind the Seeds", samen met Les Frey, kweker bij Walt Disney World. In de kassen kunnen bezoekers meer dan 150 planten aanraken, proeven en hun kennis van de planten testen.



"We hebben een team van ongeveer 30 wetenschappers met achtergronden in alle gebieden van de tuinbouw. Zij werken hier dagelijks in de kassen, oogsten de bloemen, kruiden, groenten en fruit en leveren dit aan de restaurants," vertelt Frey. 

De koks van de Walt Disney World restaurants Sunshine Seasons en Artist Point serveren de verse producten dagelijks en kunnen zelfs meebepalen welke groenten en fruit gekweekt gaan worden.

"Gemiddeld oogsten we 20 ton voeding per jaar," zegt Frey. 

Alle gewassen worden op water geteeld, iets dat de gidsen graag uitleggen aan bezoekers. 

Lees meer bij News 6 (Kirstin O'Connor)

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven