Geen sinterklaascadeau voor witloftelers

Tholen - Vol verwachting klopt ons hart. Afgelopen weekend kwam de Sint aan in Nederland en België....maar dat geldt niet voor witloftelers die aan de Belgische veiling leveren. "Sinterklaas is meestal een zekerheid, dan gaat de prijs omlaag", vertelt een van hen. In deze tijd van het jaar komt witlof namelijk volop in productie omdat er weer nieuwe witlofpennen beschikbaar zijn: de oogst van 2017. "Hopelijk loopt het dit jaar anders als anders en brengt de Sint een mooie prijsvorming voor de telers mee." 

Te warm
De huidige prijsvorming is al zeer matig en ligt lager dan dat de telers gewend zijn. "Meestal is dit de topperiode. Tot september was de prijsvorming goed maar in oktober zijn de prijzen gedaald. Normaal gesproken stijgen ze juist. We zijn momenteel de laatste wortels aan het trekken. Het zijn de laatste uit de bewaring. Daarom zijn ze heel duur maar de productie is wel minder. Bij minder aanbod verwacht je een hogere prijs", aldus de teler. "Maar het is te warm en er komen nog teveel concurrerende groenten op de markt. Die zitten ons in de weg."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.