Hoogstraten haalt kaap van 30 miljoen kg aardbeien

Coöperatie Hoogstraten heeft het aantal van 30 miljoen kilo aardbeien overschreden. De aanvoer aan het einde van het jaar zal dichtbij de 32 miljoen kilo liggen. Het jaar 2017 zal de geschiedenis ingaan als een gemiddeld goed jaar, zowel op vlak van productie als prijsvorming, meldt Hoogstraten. 


Aardbeien van Hoogstraten

Toegenomen teelt
De toegenomen aardbeienteelt is het gevolg van een aantal bewuste keuzes doorheen de jaren: de samenwerking met CLTV Zundert, de verkooptechniek waarbij de klok centraal staat, de daaraan gekoppelde transparante prijsvorming, een sterk kwaliteitsbewustzijn en het familiale karakter van de bedrijfsvoering die dit kwaliteitsdenken ondersteunt. Sinds enkele jaren is Hoogstraten eveneens jaarrond aanbieder van aardbeien door de belichte teelt van Sonata. Ook de komende winterperiode zal een Sonata-teelt instaan voor jaarrond beschikbaarheid van aardbeien. 

Export
Naast een toenemende afzet in het binnenland wordt het overgrote deel van de Hoogstraten aardbeien- ongeveer 65 procent - nog steeds geëxporteerd. Hoogstraten aardbeien worden al een aantal jaren veel afgezet in Scandinavië. Maar ook Frankrijk, met zijn vroegmarkten en grote supermarkten, is met 20 procent een grote afnemer. Intussen stijgt ook de export naar Engeland in het najaar en is voorzichtig interesse vanuit Duitsland. De afzet in België is eveneens van belang. Jaar op jaar wordt getracht de lokale afzet te verhogen door een goed onderbouwde promotie- en communicatiecampagne, laat Hoogstraten weten.

Voor meer informatie:
Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59 
2320 Hoogstraten (België)
T: +32 33 40 02 11

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.