Letland verlaagt btw op lokale AGF

Vanaf 1 januari 2018 zal er voor AGF van Letse bodem een lager btw-tarief gaan gelden. Voorafgaand aan dit besluit waren er al veel voorstellen voor btw-verlaging voor andere producten en sectoren gesneuveld. Het verlaagde btw-tarief zal gelden voor gewassen, geschilde, gesneden en verpakte groenten, fruit en zachtfruit maar niet voor ingevroren, ingemaakte of gedroogde producten. 

Het btw-tarief van 5% wordt ingevoerd om de schaduweconomie aan te pakken en concurrentiepositie van bedrijven op de legale markt te versterken. De lagere groenten- en fruitprijzen zullen bovendien bijdragen aan een hogere AGF-consumptie. 

Het lagere btw-tarief zal drie jaar geldig blijven. Momenteel is er nog een btw-tarief van 21% van toepassing. 

Een aantal van de categorie├źn die zullen profiteren van de btw-verlaging zijn: zachtfruit, groenten zoals aardappelen, uien, knoflook, prei, kool, broccoli, sla, witlof, komkommers, erwten, pompoenen en venkel en kruiden waaronder basilicum, dille, munt en koriander. 

Bron: delfi.lv

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.