Obstbaron in Essen levert fruitmanden in verschillende delen van Duitsland

"Wij kunnen zelfs bedrukte walnoten leveren"

Bijna vijf jaar geleden begonnen twee toenmalige studiegenoten met alleen maar één auto. Tegenwoordig is Obstbaron uit Essen uitgegroeid tot een grote fruitleverancier. Het servicebedrijf heeft momenteel naast de hoofdvestiging in Essen uitleveringsplaatsen in Neuss, Dortmund, Hamburg, Keulen en München. Hun geheim? Snelle, betrouwbare levering tot een dagelijkse handel maken. "Mensen raken alles aan en fruit zoals een peer of banaan lijdt daaronder. Daarom willen we geen eigen winkel", aldus Marc Vormann, bedrijfsleider van de vestiging Neuss. 


De fruitmanden zijn sinds het begin het hoofdproduct van het bedrijf

Logofruit
De fruitmanden zijn zonder twijfel het hoofdproduct van Obstbaron. Verder houdt de leverancier zich echter ook bezig met het momenteel zeer geliefde logofruit: een bedrukte variant die zeer geliefd is bij bijzondere gelegenheden. "We voorzien fruit bijvoorbeeld van een datum en namen bij bruiloften. Laatst hadden we een klant die bedrukte walnoten wilde hebben. Dat kunnen we ook leveren." De nieuwste vestiging in Keulen bevindt zich echter ook nog in de startfase. Marc en zijn collega's zoeken altijd naar nieuwe mogelijkheden voor de uitbreiding van hun handel. "We willen van onze edelsteen een diamant maken."

Kantoorfruit
De leverancier van verse fruitpakketten richt zich vooral op kantoren en bedrijfskantines, maar ook tandartsen en sportverenigingen horen tot de clientèle. Marc: "Moderne bedrijven houden zich steeds meer met de gezondheid van hun medewerkers bezig en geven hen de mogelijkheid zich goed te voeden op kantoor. Onze fruitmanden zijn daarom ook met fruit naar eigen keuze te vullen. Dat geldt zowel voor de samenstelling als voor het gewicht. Men kan kiezen uit manden van twee tot tien kilogram."


Eigenaar van de vestiging Neuss voor één van de leveringsvoertuigen

Uitdaging
De meeste producten worden direct ingekocht bij de lokale groothandel. Buiten producten uit eigen land staat er vooral in de winter echter ook veel importfruit van overzee ter beschikking. "Momenteel hebben we veel citrus in de manden zoals clementines en sinaasappelen. Appelen zijn echter ook mogelijk. Er zit altijd afwisseling in."

Bananen zijn 'het' fruit
De prijs van de manden en andere geschenkpakketten is grotendeels stabiel. "We werken met een zogenaamde eenheidsprijs die we op een niveau vaststellen zodat we er van kunnen leven. Een slecht oogstjaar zoals dit jaar bij appelen het geval was, hebben we ook ingecalculeerd." Marc noemt echter nog een uitdaging voor zijn bedrijf: de verschepingen vanuit overzee. "We hadden een keer te maken met bananenschimmel. Dat was verschrikkelijk, aangezien bananen 'het fruit' zijn in Duitsland. Bij producten van overzee weet sowieso niemand wat ermee gebeurd is.''

Transport
Om de verse producten niet te beschadigen, moeten de manden in speciale boxen uit kunststof getransporteerd worden. Deze boxen stapelt men precies op elkaar, zodat de vrachtwagens zo efficiënt mogelijk volgeladen kunnen worden. "Momenteel zijn we nog niet in staat om in heel Duitsland uit te leveren. Waar we niet vertegenwoordigd zijn, versturen we onze pakketten ook per post in verzendboxen van sterk karton en houtwol, zodat de producten het transport goed doorstaan", legt Marc uit.

Met vier vestigingen in de regio Ruhrgebied kan men zich voorstellen dat de voertuigen van het bedrijf regelmatig in de file staan. Dat is echter niet het geval, aldus Marc. "Soms hebben we 10 minuten tot een half uur vertraging vanwege bouwwerkzaamheden of iets dergelijks. Voor de rest gaat het prima." Het leveren geschiedt echter altijd op maandag en op woensdag. "Vlak voor het weekeinde uitleveren heeft geen zin aangezien op vrijdag al bijna niemand meer op kantoor is en er hier ook weinig gegeten wordt."

Verdere informatie:
Obstbaron Lieferservice Ruhrgebiet
Krablerstraße 161
45236 Essen
0201 / 9770 1721

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.